Audicija za “Dječiji gradski hor”

by admin
| 8:00
1711avista
  •  
  •  
  •  
  •  

Građanski edukativni centar (GEC) u implementaciji Škole muzičkih umjetnosti pokrenuo je razvojni program muzičkog odgoja i obrazovanja po uzoru na poznati Prep-test pod imenom „A VISTA“, u okviru kojeg će biti formiran „Dječiji gradski hor“.

 

Ciljna grupa programa su djeca od šest do 16 godina starosti s područja općine Tuzla, kojima će se kroz program osigurati mogućnosti da povećaju muzičko razumijevanje i vještine u dobi od šest do 16 godina.

 

Program je koncipiran da polaznicima omogući da na relaksirajući način bez straha od neuspjeha i negativnih ocjena završe započeti program, a dizajniran je tako da učenicima u roku od devet mjeseci omogući najosnovnije muzičko obrazovanje, izgradi dobre muzičke temelje za eventualno daljnje muzičko školovanje i usavršavanje.

 

Prva audicija će se održati 19. novembra 2010 godine u sali škole za muzičke umjetnosti s početkom u 18:30 h sati. Kandidat za audiciju treba da pripremi i otpjeva dvije pjesmice napamet ispred stručne komisije za ocjenu sluha i ritmičkih sposobnosti kandidata.

 

Svi zainteresirani RODITELJI prijave i potrebnu dokumentaciju o pohađanju programa „A VISTA“ i ostalim uslovima mogu preuzeti direktno u sjedištu Udruženja u Tuzli, ulica Kaldrma br. 2. (Preko puta mosta s kipovima) ili konaktom na broj telefona  061  014  849.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.