UKC Tuzla: Od 2o. do 22. oktobra “Dani BHAAAS-a”

by admin
| 9:55
BHAAAS

Tuzla će od 20 do 22. oktobra biti domaćin  drugih “Dana Bosanskohercegovačko-američke akademije znanosti i umjetnosti  (BHAAAS)” u okviru kojih će se održati nekoliko stručnih simpozijuma u oblasti medicine.

Prošle godine je ova manifestacija održana u Sarajevu, a ovog će se oktobra održati u Tuzli, u saradnji sa Općinom Tuzla, Rektoratom Univerzitata u Tuzli, Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, te ANUBIH.

Bosanskohercegovačko-američka akademija znanosti i umjetnosti  (BHAAAS) je  osnovana u novembru 2007. godine u SAD,  sa prvobitnom željom da se bosanskohercegovačka dijaspora u Sjevernoj Americi i Kanadi poveže po profesionalnim i akademskim osnovama, kao i da se uspostave mostovi saradnje i razmjena znanja između BiH dijaspore i naučnih, akademskih i kulturnih institucija u matici zemlji.

Pored mnogobrojnih aktivnosti u Sjevernoj Americi, Akademija jednom godišnje organizuje manifestaciju “Dani BHAAAS u Bosni i Hercegovini”, tokom koje se organizuju naučni skupovi, predavanja,  paneli i javne priredbe.

Za sve informacije kontaktirati telefon broj:
387 35 320 885, 320 860, + 387 61 195 300 (prof. dr. Rifet Terzić).

Program “Dani BHAAAS u BiH” možete preuzeti na www.ukctuzla.ba

 

Tuzlainfo/ UKC Tuzla