Znanjem do uspjeha: U Tuzli sa radom počeo “Centar za obrazovanje odraslih”

by admin
| 18:05

PU “Centar za obrazovanje odraslih” Tuzla nastala kao odgovor na potrebe tržišta rada, na način da nudi programe obrazovanja odraslih, nova je obrazovna institucija u ovom dijelu BiH.

Radi se o ustanovi koja je dio savremenog sistema cjeloživotnog obrazovanja koje u BiH provodi Grupa Centar.

-U ovoj grupi obrazovnih centara u čijem je sastavu i ova ustanova, sistemski se prati tehničko-tehnološki razvoj i potrebe tržišta rada, te u skladu s tim, unapređuje nastavni proces, odnosno, nadopunjuje se nastavnim programima za zanimanja koja su tražena na tržištu rada, te se koriste najkvalitetniji kadrovski i materijalno-tehnički resursi, grupe obrazovnih centara, koja djeluje na prostoru cijele BiH, kako bi se realizovao najkvalitetniji nastavni process – istakli su u PU “Centar za obrazovanje odraslih” Tuzla.

Programe obrazovanja odraslih ostvaruju kroz: programe za stjecanje srednje stručne spreme, programe prekvalifikacije i programe usavršavanja.

Više o programima obrazovanja, opise zanimanja, te načine izvođenja programa zainteresovani mogu pronaći na web stranici centra: http://www.centar-tuzla.com/

“Centar za obrazovanje odraslih” nalazi se u MZ Šićki Brod u ulici Vjekoslava Tunjića 15 (kod BP “Gazprom – prostor “Bumeranga”. Dodatne informacije na broj telefona 035 277 231 ili 062 843 362.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.