RC on Tour: “Putujuća projektna škola“ u martu i u Tuzli

by admin
| 11:36

Centar za promociju civilnog društva formirao je 2006. godine Resursni centar (RC) kao odgovor na potrebu postojanja jedinstvenog mjesta za pružanje različitih oblika treninga, edukacija i edukativnih programa, konsultantskih usluga, umrežavanja, distribuiranja i razmjene informacija za nevladine organizacije, vladin i biznis sektor, ali i za šire građanstvo.

Već osam godina Resursni centar nudi brojne treninge i obuke iz različitih oblasti kao što su „Upravljanje nevladinom organizacijom“, „Pisanje prijedloga projekata“, „Projektni menadžment“, „Odnosi sa medijima i medijski nastup“, „Soft skills“, „Zagovaranje“, „Krizno komuniciranje“ itd.

 Svi treninzi i obuke su nastale iz potreba civilnog društva, a vode ih vrhunski stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom profilirani u tematskim oblastima. Treninzi i obuke se izvode u multimedijalnoj sali Resursnog centra, ali i u prostorijama klijenta na zahtjev naručioca.

Unaprijediti znanje i vještine, te napisati projekat koji će se istaći u masi i koji će jednostavno „uvjeriti“ donatora da je vrijedan da se finansira. S tim u vezi se Resursni centar CPCD-a odlučio za pokretanje edukacije namijenjene predstavnicima OCD.

Nakon detaljne analize tržišta i potreba lokalnih nevladinih organizacija, odlučeno je da se intenzivna edukacija, pod nazivom „RC on Tour: Putujuća projektna škola“, organizuje u Banja Luci, Mostaru, Travniku i Tuzli u martu mjesecu, pri čemu će se pri selekciji učesnika prednost dati članskim organizacijama.

U prvom dijelu edukacije učesnici će se upoznati sa konceptom namicanja finansijskih sredstava i potencijalnim izvorima finansiranja.

U drugom dijelu edukacije učesnici će na praktičnom primjeru javnog poziva njihove lokalne zajednice i metodologiji za finansiranje projekata OCD po standardima EU koju sve više koriste lokalne zajednice za dodjelu finansijskih sredstava vježbati i na taj način steći primjenjiva znanja o tome kako napisati dobar projektni prijedlog.

Resursni centar poziva sve zainteresovane predstavnike OCD iz navedenih gradova da se prijave na ovu besplatnu edukaciju.

Više informacija o „RC on Tour: Putujuća projektna škola“ i načinu prijave: http://www.civilnodrustvo.ba/vijesti/poziv_na_besplatnu_edukaciju_rc_on_tour_putujuca_projektna_skola_.html ili direktno putem telefona 033-644-810.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.