Nutricionizam.ba: Pokrenut bh. specijalizovani portal za pravilnu prehranu

by admin
| 21:31

Nakon mnogo napisanih članaka i kolumni za razne medije, dr. sci. Marizela Šabanović, nutricionista iz Tuzle, odlučila je pokrenuti vlastitu web stranicu o nutricionizmu.

-Cilj mi je prije svega na jednostavan način, jezikom koji je blizak čitaocu, objasniti djelovanje određenih sastojaka hrane na zdravlje ljudi, te uticaj životnog stila na zdravlje ljudi. Način prehrane nije samo bitan da bi živjeli i bili zdravi. To je najmanje što sebi svaki dan možemo pokloniti. Namjerno kažem pokloniti jer pravilnom prehranom poklanjamo sebi zdraviji i kvalitetniji život – istakla je u uvodniku dr. sci. Marizela Šabanović, koja je nedavno odbranila doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj prehrane, unosa antioksidanasa i životnog stila na simptome upale vena debelog crijeva“, što je prvi doktorat iz uže oblasti nutricionizam u Bosni i Hercegovini.

Pored angažmana na Tehnoliškom fakultetu u Tuzli, urednica portala nutricionizam.ba stručna saradnica je iz oblasti nutricionizma mjesečnog magazina „Ljepota i zdravlje“, te saradnik portala Tuzlainfo.ba, na kojem je objavila više od 50 popularnih kolumni pod nazivom „Doza zdravlja“, koje su prenosili brojini portali širom BiH.

Njena stranica je na početku svog postojanja, a urednica očekuje sugestije čitatelja.

-Stranica će rasti zajedno sa mnom i mojim znanjem. Zato će svaka sugestija sa Vaše strane pomoći da stranica bude što bolja. Očekujem Vaša pitanja, a uskoro ćemo pokrenuti i forum – napominje mr. sci Marizela Šabanović.

Povremeno, će na strani biti i tekstovi njenih kolega iz određenih oblasti koje su bliske prehrani i životnom stilu, čime će se doprinijeti raznovrsnosti sadržaja i pogleda na ovu oblast našeg života.

Stranica je dostupna na domeni www.nutricionizam.ba 

(Tuzlainfo)

marizela 1

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.