UniCredit&Universities: Raspisani novi konkursi za stipendije vrijednosti 2.100 eura

by admin
| 11:09

Fondacija UniCredit&Universities raspisala je nove konkurse za atraktivne stipendije, s ciljem da podrži mlade ljude u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju.

Do 16. januara/siječnja moguće su prijave za drugo izdanje programa tromjesečne međunarodne prakse u UniCreditu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji i Srbiji, u okviru kojeg će biti dodijeljeno 40 stipendija.

Prvo izdanje programa tromjesečne međunarodne prakse bilo je veoma uspješno, u pogledu broja prijava, kvaliteta odabranih studenata, te povratnih informacija koje su nakon obavljene prakse dali stipendisti.

˝Učestvovanje u programu zaista mi je omogućilo da napredujem i proširim vidike˝, ˝Najbolji dio Programa bio je upoznavanje sjajnih i talentiranih ljudi i stjecanje znanja iz njihovog radnog iskustva˝, ˝Izvanredan program, dobra ideja, nastavite promovirati ovakve inicijative˝, ˝Pronašla sam prijateljsko okruženje i ljude spremne da me podrže i odgovore na sva moja pitanja˝, neki su od komentara bivših stipendista.

Pravo prijave na konkurs imaju državljani zemalja u kojima UniCredit djeluje, koji studiraju na bilo kojem univerzitetu u svijetu, te studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju na univerzitetima lociranim u jednoj od 17 zemalja u kojima posluje UniCredit. Uz to, kandidati moraju biti studenti minimalno druge godine studija iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta inžinjeringa ili prava.

Stipendije iznose 2.100 eura (700 eura mjesečno), a uz to će Fondacija stipendistima isplatiti 1.000 eura za troškove puta, viza i druge troškove. Praksa će se odvijati u periodu od juna/lipnja do septembra/rujna 2015. godine. Znanstveni odbor Fondacije odabrat će 40 dobitnika do 30.aprila/travnja 2015. godine.

Prijave se popunjavaju elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities- http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/26, gdje se može pronaći i više detalja.

Fondacija UniCredit&Universities po prvi put dodjeljuje i četiri stipendije u iznosu od 1.500 eura za pohađanje ljetne škole u trajanju od maksimalno tri sedmice u julu/srpnju ili augustu/kolovozu 2015. godine na ekonomskim fakultetima u Barseloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics). Stipendistima će biti pokriveni i troškovi univerzitetskih naknada. Prijave su moguće do 15.01.2015. godine

Pravo na prijavu imaju državljani zemalja u kojima UniCredit djeluje, koji studiraju na bilo kojem univerzitetu u svijetu, te studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju na univerzitetima lociranim u jednoj od 17 zemalja u kojima posluje UniCredit. Pored toga neophodno je da kandidati budu studenti treće godine fakulteta ili da budu upisani na master ili doktorski studij iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta inžinjeringa, političkih nauka ili prava.

Prijave se popunjavaju elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities – http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/31, gdje se može pronaći i više detalja. 

Znanstveni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 15. marta/ožujka 2015. godine, a dobitnici će nakon toga slati direktno prijave na izabrane fakultete uz napomenu da su dobitnici stipendije Fondacije UniCredit&Universities.

Više informacija o inicijativama Fondacije UniCredit&Universities može se dobiti na na web stranici http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/home.html, te na oficijelnoj Facebook stranici Fondacije https://www.facebook.com/pages/UniCredit-Universities/131686053533146?v=wall&ref=ts .

(TI)