Zapošljavaju više od 120 radnika: Švedska kompanija otvorila kontakt centar u Tuzli

by nedim
| 17:14
  •  
  •  
  •  
  •  

Transcom, švedska kompanija za unaprijeđenje iskustva klijenata, početkom ovoga mjeseca obilježio je otvorenje svog kontaktnog centra u Tuzli. Kompanija trenutno zapošljava više od 120 zaposlenika, a svoja vrata bosanskohercegovačkom tržištu otvorila je u julu 2020. godine. 

Svečano otvorenje ove međunarodne kompanije obilježeno je u prostorijama kontaktnog centra u Tuzli, na adresi Aleja Alije Izetbegovića 3 (Hotel Mellain). Svečanost je organizirana uz poštivanje svih mjera zaštite vezanih uz globalnu pandemiju, zbog čega je broj uzvanika bio ograničen, a gosti su bili raspoređeni po grupama.

Otvorenju su, uz zaposlenike Transcoma, prisustvovali predstavnici grada Tuzle, predstavnici Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te poslovni partneri i suradnici kompanije. Zaposlenici kompanije iznimno su pozitivno reagirali na ovu svečanost, u sklopu koje su zajednički obilježili svoje prve dane rada u novoopremljenoj kancelariji.

Potencijal Tuzle prepoznat je od strane Transcomovog globalnog tima zbog iznimno kvalitetnog kadra koji Tuzla pruža te zbog povoljnog okruženja za ovu vrstu investicija, a kompanija je zaposlila već više od 120 zaposlenika koji pružaju podršku kupcima i klijentima velikog inozemnog trgovačkog lanca na njemačkom jeziku.

Agentima u Tuzli omogućena je atraktivna plata uz motivirajuće mjesečne bonuse, zaposlenje uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, profesionalna obuka za posao u trajanju od dvije sedmice uz prijavu od prvog dana obuke, dva slobodna dana u sedmici i niz drugih pogodnosti.

Zaposlenici Transcoma u Tuzli svakodnevno komuniciraju s klijentima sa njemačkog govornog područja putem telefona i emaila, a ono što je karakteristično za kompaniju je i mogućnost unaprijeđenja svih onih koji se istaknu svojim znanjem i proaktivnošću, zbog čega su tijekom posljednjih nekoliko mjeseci pojedini agenti već promanuti na pozicije voditelja timova.

Svi zaposlenici u Tuzli počašćeni su prigodnim poklonima uoči službenog otvorenja centra, a kompanija već radi na novim projektima u kojima će uključiti svoje zaposlene, dodatno ih nagrađivati za uspjehe u radu koje konstantno ostvaruju i zajedno s njima doprinositi lokalnoj zajednici u sklopu Transcom Cares programa. Dio zaposlenika zbog sigurnosnih razloga radi od kuće, a agentima koji rade u kontaktnom centru osigurane su maske, dezinfekcijska sredstva i razmak između radnih jedinica, kako bi uz najviše standarde sigurnosti mogli obavljati svakodnevne zadatke.

U kompaniji navode kako su iznimno ponosni na svoje uspjehe u Tuzli, zbog čega se od strane menadžmenta aktivno razmatraju mogućnosti proširenja na nove lokacije unutar Bosne i Hercegovine. Transcom aktivno provodi istraživanje tržišta i poziva sve zainteresirane diljem BIH da se prijave za posao, uz napomenu da će svi prijavljeni biti povratno kontaktirani od strane odjela za selekciju i zapošljavanje.

Transcom poziva sve zainteresovane da se prijave putem linka i da preporuče svojim poznanicima koji aktivno govore njemački jezik da pročitaju više o kompaniji i stupe u kontakt s Transcomovim timom.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.