Nastava u TK-u: Deset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

by nedim
| 6:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Svaka generacija studenata predstavlja novi izazov, potrebu da se opravda činjenica da je upravo Pravni fakultet Univerziteta u Travniku kvalitetan izbor edukativne i profesionalne orjentacije. Za buduće studente ovaj izbor znači pomak naprijed u obrazovno-naučnom procesu, na putu ka stjecanju najviših nivoa naučnog i akademskog obrazovanja.

Studij i učenje su najbolja investicija. Pravni fakultet posjeduje kapacitete koji omogućavaju da studenti ostvare zavidne rezultate. U nastavku pročitajte 10 razloga zašto se odlučiti za Pravni fakultet Univerziteta u Travniku.

1. ISKUSTVO. Prvi i najveći privatni Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, sa dvanaestogodišnjim iskustvom u radu.

2. AKREDITOVAN. Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je akreditovan 2016. godine i reakreditovan 2020. godine. Diplome su priznate u našoj državi i inostranstvu. Diplomirani studenti Pravnog fakulteta nastavljaju svoje usavršavanje na studijima II i III ciklusa ili pronalaze zaposlenje u struci širom svijeta.

3. DOSTUPAN. Nastava je organizovana na dvije lokacije- u blizini Sarajeva i u Tuzlanskom kantonu.


4. INOVATIVAN. Već tri godine uspješno organizujemo savremen sistem učenja na daljinu (DL- distance learning), što je posebna olakšica za zaposlene studente i studente iz inostranstva. Potvrdu uspjeha DL sistema smo dobili i tokom pandemije COVID 19 jer naši studenti neometano pohađaju online nastavu.

5. PROFESIONALAN. Student je u centru pažnje! Akademsko osoblje Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku čine dokazani stručnjaci, profesori i asistenti koji se u potpunosti posvećuju radu sa studentima.

6. FLEKSIBILAN. Pravni fakultet nudi posebne pogodnosti u vidu raznih finansijskih olakšica kao što su plaćanje školarine u ratama, umanjenje školarine za kompletan period trajanja studija za učenike generacija u srednjim školama, za sve zaposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Granične policije i Oružanih snaga, te za studente koji istovremeno studiraju sa članom porodice (roditelj/djeca, braća i sestre).

7. KVALITETNO OPREMLJEN. Pravni fakultet raspolaže prostranim fizičkim resursima, u skladu sa standardima i normativima visokog obrazovanja. Prostorije Pravnog fakulteta su opremljene najsavremenijom opremom, što čini poseban ugođaj i toplinu studija.

8. SAVREMEN. Nastavni planovi i programi su savremeni i prilagođeni tržištu rada. Studentima su na I ciklusu studija dostupna dva smjera- četverogodišnji smjer Općeg prava i trogodišnji smjer Poslovnog prava. Na Pravnom fakultetu se uspješno realizira i II i III ciklus studija.

9. OTVOREN ZA SARADNJU. Pravni fakultet ostvaruje odličnu saradnju sa institucijama iz prakse, studenti posjećuju sudove, advokatske kancelarije i imaju priliku slušati predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.

10. UNAPREĐUJE NAUKU. Pravni fakultet posebnu pažnju posvećuje razvoju nauke. Svake godine održavaju se međunarodne naučno-stručne konferencije, okrugli stolovi, u kojima i studenti uzimaju učešće. Fakultet redovno izdaje časopis „Zbornik radova Pravnog fakulteta“.

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku ojačava obrazovni sistem države Bosne i Hercegovine i svima daje jednake prilike za sticanje znanja i usavršavanje.

Pridružite nam se i budite dio najboljeg tima!

PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA U TRAVNIKU
Ul. Maline bb, 75270 Živinice
Šef studentske službe: Emir Terzić, bachelor prava; MOB: +38762-171-363
Dr. Zijad Srabović +38762 270-648
Telefon: +387 35 744 055; Fax: +387 35 744 055
E-mail: studentskatuzla@pfk.edu.ba web: www.pfk.edu.ba 
Članica Evropskog udruženja pravnih fakulteta (ELFA)

(Tuzlainfo.ba/Promo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.