Poziv neprofitnim organizacijama: UniCredit podržava društveno poduzetništvo u BIH sa 117.000 KM

by admin
| 14:22

UniCredit fondacija je danas objavila drugi po redu poziv za poslovne ideje, kroz koji je obezbijedila 117.000 KM za razvoj društvenog poduzetništva.

 

„Društveno poduzetništvo i društvena inkluzija su glavni pokretači UniCredit fondacije. Naša uloga nije pružanje kratkoročne pomoći, već provođenje programa koji omogućuju ljudima da dolaze do dugoročnih i održivih rješenja. Zbog toga smo se odlučili na ovakav drugi po redu poziv, usmjeren na društveno poduzetništvo i integraciju”, rekao je Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Fondacije.

UniCredit Fondacija je aktivna u Bosni i Hercegovini već duži niz godina, kroz Program zajedničkog doniranja – inicijativu koja potiče zaposlenike da podrže neprofitne organizacije i njihove aktivnosti. „Inicijativa koja je predstavljena danas nastavak je naših zalaganja da pomognemo razvoju lokalne zajednice u kojoj poslujemo.  Drago nam je da ćemo na ovaj način pomoći novim poslovnim idejama da zažive u praksi i time osigurati dugoročna rješenja za unaprjeđenje kvaliteta života u našoj zemlji“, rekao je gospodin Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank.

Poziv na dostavljanje prijava upućen je svim bosanskohercegovačkim neprofitnim organizacijama (nevladinim organizacijama, udruženjima, fondacijama) i zadrugama koje su spremne da prošire svoj društveni biznis ili da postojeće prihodovne aktivnosti pretvore u društveni biznis.

“Nakon uspješnih aktivnosti iz Fonda društvenog poduzetništva iz 2012. godine, gdje smo podržali pet društvenih preduzeća, kreirali 16 radnih mjesta i osigurali redovne prihode za 49 porodica kroz poljoprivrednu proizvodnju, UniCredit i Fondacija Mozaik su udružili svoju ekspertizu i resurse kako bi podržali poslovne ideje koje nude održiva rješenja za društvene probleme u Bosni i Hercegovini. U partnerstvu sa nekoliko domaćih i inostranih partnera, Mozaik već uspješno vodi dva društvena poduzeća,“ izjavio je Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik i Društveni poduzetnik za Centralnu i Istočnu Evropu po izboru Schwab fondacije.

Poziv za prijedloge poslovnih ideja je otvoren do 28.11.2014. godine.

Maksimalan iznos podrške je do 40.000 KM  eura po poslovnoj ideji

Poziv za prijave je otvoren do 28.11.2014. godine, a više informacija možete pronaći na web stranicama: www.unicreditbank.ba  i  www.mozaik.ba

Dodatna pitanja u vezi procesa prijave na poziv možete postaviti do 21.11.2014. godine na e-mail adresu: [email protected]

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.