Želite studirati u Njemačkoj: Prezentacija DAAD stipendija naredne sedmice i u Tuzli

by admin
| 15:22

Bosna i Hercegovina je pored drugih zemalja jugoistočne Evrope uključena u program stipendiranja Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD).

Stipendije iz programa DAAD-a su takođe i za akademsku 2015/2016. godinu u ponudi za Bosnu i Hercegovinu, uključujući stipendije za diplomirane studente iz svih znanstvenih oblasti, ljetne kurseve na fakultetima, istraživačke boravake za univerzitetske profesore i naučnike i još mnogo toga.

Prezentacija stipendija DAAD-a u Tuzli će se održati u četvrtak 23. oktobra u amfiteatru II Filozofskg fakulteta Univerziteta u Tuzli u 12 sati.

U 14 sati će se održati onDaF test, test po poznavanju njemačkog jezika, koje je potrebno za prijavu na spomenute stipendije.

Informacije o mogućnostima finansiranja iz DAAD za strane studente, diplomirane studente, kandidate sa doktorskom titulom i univerzitetske profesore kao i ponude drugih organizacija možete naći u bazi podataka o stipendijama DAAD-a: www.funding-guide.de ili http://daad.etf.unsa.ba/index.html#

Informacije o mogućnostima studiranja u Njemačkoj kao i mogućnostima stipendiranja možete takođe dobiti i preko DAAD-Ureda.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.