Kuglaški klub Sloboda: Počinje besplatna škola kuglanja

by admin
| 20:34
2602_kuglanje

Kuglaški klub Sloboda  od svog osnivanja stavlja akcenat na rad sa mladima.

U godini u kojoj je Kuglaški klub Sloboda izabran od strane Sportskog saveza Tuzlanskog kantona za najuspješniju ekipu u Tuzlanskom kantonu i u godini u kojoj je klub ostvario najbolje rezultate u svom šezdesetogodišnjem egzistiranju (pobjednik Kupa BiH, 2. mjesto Premijer liga BiH, učešće na Evropskom kupu u Apatinu) i dalje ne odstupa od svog prvobitnog cilja, a to je rad sa mladima.

U narednom periodu Kuglaški klub Sloboda  organizuje besplatnu školu kuglanja za dječake starosne dobi od 15 do 19 godina.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na tel: 061 739 716 ili na e-mail: [email protected] .

Predviđeno je da se škola kuglanja održava utorkom i četvrtkom od 16:00 do 20:00 sati a sve u zavisnosti od broja prijavljenih učesnika.

Upis novih članova vršit će se do 20.03.2013 godine.

Planom i programom rada je predviđeno da školu kuglanja vodi profesor tjelesnog odgoja Nermin Kasumović (više puta ekipni juniorski prvak BiH i juniorski reprezentativac BiH) i trenutno kuglaš seniorske ekipe uz nadzor i asistenciju trenera seniora Zijaha Jogunčića, koji je u svojoj dugogodišnjoj kuglaškoj karijeri prošao sve uzrasne katerorije kluba a kao trener je vodio i sve selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.