Općina Tuzla: Javni poziv za predaju prijedloga vezanih za izradu Programa kapitalnih investicija

by admin
| 22:23
Tuzla_Grb_logo

U skladu sa Memorandumom o razumijevanju potpisanim između Općine Tuzla i Governance Accountability Project, odredbama Odluke o davanju saglasnosti da se pristupi izradi i donošenju propisa o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija O pćine Tuzla Općina Tuzla  je objavila Javni poziv za predaju prijedloga za investiranje

za izradu Programa kapitalnih investicija Općine Tuzla za period 2014. – 2018. godina.

Općina Tuzla je pokrenula aktivnosti na izradi Programa kapitalnih investicija Općine Tuzla, kao petogodišnjeg plana razvoja općine i poboljšanja standarda u sferi upravljanja javnim dobrima općine.

Pod pojmom kapitalne investicije podrazumijeva se projekat koji zahtjeva veća finansijska ulaganja i čija realizacija traje duži vremenski period. Kapitalna investicija predstavlja novostvorenu vrijednost koja utiče na poboljšanje društvenog standarda odnosno ostvaruje javne  interese.

Prijedloge za investiranje mogu podnijeti građani pojedinci, udruženja građana i  fondacije, mjesne zajednice, poduzetnici, privredna društva, općinske službe za upravu i svi drugi

Subjekti koji predlože projekat od interesa za veći broj građana.

Rok za podnošenje prijedloga za investiranje traje do 22. 08. 2013. godine, a kompletan Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.