IPI akademija Tuzla: Raspisan Konkurs za upis studenata na tri studijska programa

by admin
| 10:05

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, danas je raspisala konkurs za upis studenata na studijske programe na Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla u akademskoj 2014/15 godini.

Upis će se vršiti na tri studijska programa: Informacione tehnologije (30 redovnih i 30 vanrednih/učenje na daljinu), Tržišne komunikacije (30+30) i Savremeno poslovanje i informatički menadžment (80+50).

U provođenju konkursnog postupka bit će organizovan predupisni i prvi upisni rok. Ukoliko se ne popuni broj slobodnih mjesta u ovim upisnim rokovima, obavit će se prijem prijava i izbor kandidata u dodatnom upisnom roku.

Predupisni rok: podnošenje prijava vršit će se od 08.09.2014. do 22.09.2014. godine. 23.09. objavljuje se rang lista kandidata.  Ukoliko se ne popuni broj slobodnih mjesta onda se provodi prvi upisni rok.

Prvi upisni rok: podnošenje prijava vršit će se od 24.09.2014. do 08.10.2014. godine. 09.10. objavljuje se rang lista kandidata.

Uslov za upis je završena četvorogodišnja srednja škola, a izbor kandidata za upis u prvu godinu studija obavlja se prema: pštem uspjehu postignutom u srednjoj školi i rezultatu na prijemnom ispitu.

Na studij se mogu upisati i studenti sa završenom višom školom, kao i studenti sa drugih visokoškolskih ustanova.

Studij je organizovan prema zahtjevima Bolonjskog procesa. Cijena studija iznosi 1.800 KM za cijelu akademsku godinu, a plaćanje školarine je moguće i na rate. Nastava će biti prilagođena i studentima koji su zaposleni.

Za sve informacije vezano za upis i prijavu na konkurs kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi Visoke škole za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla lično ili na telefon: +38762979358 i +38762062657, te putem e-maila  [email protected].

Kompletan tekst konkursa pogledajte OVDJE, a obrazac za prijavu pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo/promo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.