FTZ u okviru Vitalis fonda: Objavljen javni poziv za dodjelu stipendija mladim sportistima Tuzle

by admin
| 11:21

U cilju jačanja tuzlanskog sporta i zadržavanja mladih sportskih talenata, Fondacija tuzlanske zajednice je, u okviru tematskog Vitalis Fonda, raspisala javni poziv za dodjelu stipendija mladim sportskim talentima iz Tuzle.

Na stipendiju u okviru Vitalis Fonda mogu aplicirati svi mladi sportski talenti, državljani Bosne i Hercegovine nastanjeni na području općine Tuzla, uzrasta od 15-19 godina (rođeni 1995.-1999.), a koji su u protekle dvije godine pokazali izuzetno zalaganje i dobre rezultate u sportu kojim se bave.

Mladi aplikanti moraju ispunjavati slijedeće uslove: da su sportski rezultati postignuti iz oblasti olimpijskih sportova, da su sportski rezultati postignuti u okviru sportskih klubova sa područja općine Tuzla i da su kandidati za stipendiju, pored izuzetnog zalaganja i sportskih rezultata u protekle dvije godine, pokazali zalaganje i zavidne rezultate u okviru svojih školskih obaveza.

Stipendiranje u okviru Vitalis Fonda za jednu osobu se vrši za period od minimalno jedne do maksimalno dvije školske godine.

Vitalis Fond, koji je pri Fondaciji tuzlanske zajednice osnovao, u ime svog preduzeća, Nermin Čolić, vlasnik i direktor tvornice bezalkoholnih pića i voćnih sokova „BONY”, prvi je privatni-tematski fond koji ima za cilj promociju zdravog načina življenja kroz bavljenje sportom. Osnivanjem prvog fonda u okviru Fondacije tuzlanske zajednice okrenuta je nova stranica razvoja individualne i koorporativne filantropije u Tuzli.

Poziv je otvoren do 11. avgusta 2014. godine, a više informacija možete pronaći OVDJE.

(TI/Fena)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.