Novo u Živinicima: “Dugolina” otvara vrata djeci predškolske i školske dobi

by nedim
| 22:26

Novootvoreni Edukativno-zabavni kutak „Dugolina“ u Živinicama pruža usluge boravka djece predškolske i školske dobi, uzrasta od tri godine pa do trećeg razreda osnovne škole.

Nalazi se preko puta Druge osnovne škole u Živinicama i radno vrijeme je od 6:30h do 17:30 h.

„Dugolina“ nudi usluge boravka djece predškolske i školske dobi prema po povoljnim cijenama. Tako je jedan sat boravka košta 4 KM, tri sata 10 KM, a jedan dan 20 KM.

Poludnevni boravak, od četiri sata mjesečno iznosi 110 KM, dok dnevni boravak od osam sati košta 160 KM.

Usluga boravka za djecu školske dobi odnosi se samo na učenike Druge osnovne škole u Živinicama, koja se nalazi u blizini Edukativno-zabavnog kutka „Dugolina“

– Naš prostor je moderno opremljen i uređen, te nedavno adaptiran. Posebno bismo istakli pristupačnost lokacije, parking prostor ispred ustanove, podno grijanje te video nadzor u svim prostorijama. Također, s djecom će raditi edukovano osoblje, odnosno profesor pedagogije/psihologije i magistar predškolskog odgoja i obrazovanja, a pored rada sa djecom, planiran je i program jačanja roditeljskih kompetencija – rekla nam je Azra Halilović-Tokić, voditeljica Edukativno-zabavnog programa.

Važno je napomenuti da tokom boravka “Dugolina” ne nudi mogućnost spavanja za djecu i da objekat nema vlastitu kuhinju.  U sklopu dogovorene saradnje sa restoranom IN u Živinicama, omogućena je dostava hrane za mališane po cijeni od 3 KM po obroku.

“Dugolina” očekuje Vaše mališane da im se pridruže, a ukoliko ste Vi roditelj koji želi da njegovo dijete bude dio ovog tima, prijavni OBRAZAC je tu.

Zainteresirani prostorije ovog dječijeg kutka mogu pogledati u utorak 30.08.2022.godine od 17 sati, kada ova ustanova ima Dan otvorenih vrata. Iz „Dugoline“ poručuju da su svi dobrodošli.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.