Novo u DKC Farah: LOMI-LOMI masaža namijenjena liječenju svih pet osjetila

by nedim
| 19:52

U novoj generaciji wellness terapeuta WAPF BiH certificiranih za Lomi Lomi masažu, a koja je okončala edukaciju pod budnim okom Peđe Filipovića, je i vrijedno osoblje DKC Farah, centra koji od sada nuditi i ovu uslugu.

Porijeklom s Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu liječenja koju su prakticirali vračevi u drevnoj Polineziji. Lomi Lomi djeluje na unutrašnji i vanjski dio tijela čime se postiže posebno duboki opuštajući utjecaj.

Kod Lomi Lomi masaže možete očekivati puno toplog ulja, pokreta dodirom i umirujuće muzike. Tretman je namijenjen liječenju svih pet osjetila uz korištenje ritmičkih pokreta koji nalikuju kretanju kroz vodu.

Lomi Lomi masaža se temelji na havajskoj filozofiji pod imenom Huna koja smatra da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi. Havajski koncept ljubavi se temelji na ideji prihvaćanja, naklonosti i opraštanja. Ovakav način liječenja Lomi Lomi masažom se naziva “ruke koje vole”. 

Tretman otklanja ne samo tjelesne blokade koje zarobljavaju protok energije, već i negativne emocionalne ideje ili obrasce koje pohranjujemo u tijelu. Stoga je terapeut taj koji svojim srcem i svojim rukama klijentu pruža duboko duhovno iskustvo. Havajski narod vjeruje da ideja ili vjerovanje mogu blokirati energiju što može dovesti do pucanja mišića.

Lomi Lomi omogućava opuštanje blokiranih dijelova tijela usmjeravajući energiju u novom pravcu. Zato Lomi Lomi nije samo fizičko iskustvo. Ona omogućava liječenje na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou. Dugi kontinuirani pokreti se koriste za potpuno opuštanje uma i tijela. Havajsko stanovništvo vjeruju kako bi se liječenje trebalo odvijati na fizičkom, umnom i duhovnom planu jer svi ovi nivoi našeg bića u potpunosti međusobno isprepleteni.

Također, više informacija o ovom i drugim tretmanima saznajte u DKC Farah Tuzla, na web stranici: www.farah.ba,  Facebook Fan stranici ovog centra ili pozivom na broj telefona 035 /255 555.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.