Planiran rad na 20 objekata u TK: Dogovor o nastavku energetske obnove škola

by nedim
| 20:36

O nastavku saradnje i pripremi nove projektne aplikacije u okviru EU/IPA Interreg Programa prekogranične saradnje Hrvatska –Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 danas su sa predstavnicima Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla razgovarali ministar privrede Osman Puškar, ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović.

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na izradi nove projektne aplikacije u okviru koje je predviđen nastavak aktivnosti na investiranju i energetskoj obnovi oko 20 osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona. Vlada TK će obezbijediti potrebna finasijska sredstva za sufinansiranje projekta, a početak implementacije projekta se očekuje u posljednjem kvartalu 2019. godine, po odobrenju projektne aplikacije od strane Komiteta EU/IPA Interreg Programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014-2020.

Vlada Tuzlanskog kantona je pored Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla, Brodsko–posavske županije, Udruge Zelena akcija Zagreb i Brodskog ekološkog društva iz Slavonskog Broda, jedan od partnera u projektu „Pametne škole“, koji se trenutno implementira na području Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije zahvaljujući sredstvima iz EU programa, a koji je do sada i od donatora i partnera ocijenjen kao izuzetno uspješan.

(Tuzlainfo.ba)