BPS Tuzla: Tuzli ponuđen politički projekat koji će omogućiti da se čuje i glas žena

by admin
| 18:50

Tuzla je naš grad, Tuzla je naš ponos, Tuzla je kolijevka mnogih uspješnih ličnosti, događaja i multikulturalnosti. Tuzlom su uvijek upravljali predstavnici koje bira narod. Neki od njih iznevjere i sami sebe, radi nekakvog sitnog interesa, neki sačuvaju dostojanstvo po cijenu svega – navodi se na početku saopštenja za javnost Odjela za informisanje BPS Tuzla.

Tuzla ima mnogo političkih stranaka, mnogo kandidata koji su obećavali i koji obećavaju bolji život. Isti ti kandidati i stranke na čijim su listama, zaborave pogledati iza sebe, šta su napravili do sada i sa čime se mogu pojaviti u javnosti. Došlo je vrijeme je da prestanu obmanjivati građane Tuzle, kako su baš oni spasitelji ovog društva.

Na čelu šarolike tuzlanske političke scene nalaze se mnogobrojni „vrsni političari“, koji nude formulu za prosperitet ovog društva.

Svi se zalažu za mlade osobe, a takvih je vrlo malo na čelu izbornih listi.

Svi govore o nacionalnoj i vjerskoj jednakosti, a malo je takvih u igri.

Govore o jednakosti žena, a malo je žena u vrhu političke scene, ne zato što one neće ili ne žele, nego zato što im to rijetko bude nuđeno.

Upravo zato želimo istaknuti, da je u Tuzli ponuđen politički projekat, koji će omogućiti da se i glas žena čuje. 

Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović, jedini je politički subjekt  u Tuzli, na čijem čelu je žena, kao Predsjednik Gradskog odbora, i ujedno je nosilac liste i kandidat za Gradsko vijeće Tuzle. 

Ersija Aščerić-Mujedinović, žena, majka, kćerka, diplomirani žurnalista, zaposlena kao portparol UKC Tuzla,  svojim zalaganjem i radom dobila je povjerenje Gradskog odbora BPS Tuzla, da bude nosilac liste na predstojećim Lokalnim izborima. Time želimo dati primjer svim drugim ženama, da će ustrajnost, zalaganje i dobra djela biti prepoznata i vrednovana.  

„Smatram da svi moji sugrađani trebaju imati osjećaj patriotizma i doživljavati pozitivno svoj grad. Pripadam generaciji mlađih kandidata na listama za predstojeće izbore i kao žena, baš u tome vidim svoju priliku. Želim da pokažem da mladi ljudi trebaju ostati u ovom gradu, da svojim idejama, znanjem i ustrajnošću u poslu daju maksimalan doprinos razvoju i prosperitetu naše lokalne zajednice.  Očekujem da ću kao kandidat dobiti značaju podršku svojih sugrađana-ki i da ću zastupati interese ovog grada, onako kako sam naučena  u svojoj porodici, marljivim zalaganjem uz pravedan i pošten rad“. 

Drugi oktobar je blizu, svojim glasom biramo predstavnike koji trebaju stvarati i graditi budućnost nama i našoj djeci. Ono što izaberemo trebamo cijeniti, uvažavati i poštovati, jer su to naši predstavnici i kreatori naše sudbine. Zato glasajte za vrijedne i uzorne građane, za mlade, obrazovane i čestite kandidate, koji će graditi ovo društvo i biti ponos svih nas. Takvih kandidata ima mnogo samo ih treba prepoznati, a ispravna adresa je  lista BPS – Sefer Halilović Gradski odbor Tuzla – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.