HDZ BiH Tuzla: Gradska vlast nema dovoljno sluha za potrebe mještana Čanića

by admin
| 16:50

Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačević, te članovi Nikica Vidović, Dejan Kovačević i Miodrag Jokić, susreli su se sinoć s mještanima Čanića i razgovorali s njima o problemima s kojima se mjesto i mještani svakodnevno susreću – saopšteno je iz GO HDZ BiH Tuzla.

Susretu je nazočio i veliki broj mještana Čanića koji privremeno žive u zapadnoeuropskim zemljama i koji su pokazali veliko zanimanje za političko stanje na prostoru grada Tuzle i BiH.

Mještani Čanića izrazili su zahvalnost predstavnicima HDZ BiH za sve aktivnosti koje se poduzimaju kako bi njihovo mjesto bilo što ugodnije za život. Posljednja u nizu jeste izgradnja nogostupa uz magistralnu cestu za kojeg su predstavnici HDZ BiH u više navrata lobirali kod nadležnih institucija. Tim je činom umnogome poboljšana sigurnost pješaka u ovom mjestu.

Poseban problem predstavljaju klizišta koja su pogodila ovo mjesto 2014. godine i iza kojih su još uvijek vidljivi tragovi. Gradske vlasti su nažalost malo toga učinile na saniranju putne infrastrukture, kao i onih klizišta koja prijete stambenim objektima.

Budući da lokalna vlast, koja upravlja proračunskim sredstvima svih građana Tuzle, nema dovoljno sluha za potrebe mještana Čanića, mještani ovog mjesta su uglavnom oslonjeni na samostalne akcije kojima nastoje riješiti nagomilane probleme. U tome posebice pomaže dijaspora koja je nositelj svih projekata i akcija u mjestu.

Na susretu je istaknuto da se unatoč nebrizi lokalne zajednice, Čanićani ne daju pokolebati u svojim nastojanjima da svoj životni prostor urede na sebi prihvatljiv način. Ljubav koju imaju i osjećaju prema svome mjestu je iznad svih poteškoća s kojima se mogu susresti. Svoj fokus će u narednom periodu usmjeriti na izgradnju i uređenje igrališta na kojem bi se mladi, ali i nešto stariji, okupljali i koje bi mještanima ponudilo neki novi sadržaj.

Predstavnici HDZ BiH su obećali potporu svim aktivnostima koje se budu provodile i još jednom potcrtali da se samo zajedničkim angažmanom i međusobnom potporom mogu postići određeni rezultati – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.