GO SDP BiH Tuzla: SBB diskriminira Tuzlake prilikom zapošljavanja u školama

by admin
| 9:57

Pored toga što je Ministarsto obrazovanja na čijem je čelu SBB-ov ministar, smijenilo sve direktore Tuzlake po tuzlanskim školama, sada nastavlja sa neviđenom diskriminacijom Tuzlaka kroz prijeme u osnovnim i srednjim školama. Tuzlanski profesori i nastavnici ne mogu dobiti posao ni u tuzlanskim školama, a u drugim općinama kantona da i ne govorimo.

Ministar (SBB) je napravio pravilnik koji omogućava direktorima da se kroz bodovanje na intervjuu (3-9 bodova) izaberu uposlenici čija su imena dobili iz stranačkih centrala SDA i SBB, a ponegdje i HDZ. To što već dugi niz godina rade SDA i njihovi partneri Tuzli i Tuzlacima, prevazilazi sve granice dostojanstva i poštovanja.

Gradski odbor SDP BiH Tuzla će se svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti da zaustavi ponižavanje i diskriminaciju Tuzlaka, kako u obrazovanju, tako i u zdravstvu (upošljavanja na UKC) i elekroprivredi (upošljavanja u Termoelektrani i Elektrodistribuciji), Rudniku Kreka itd.

Građani Tuzle poštuju svakoga i sve institucije, to su pokazali bezbroj puta, ali valjda zaslužuju da budu ravnoprvni i poštovani u svom gradu, a ne da ih se kroz institucije kantona ponižava na svaki mogući način – saopštili su iz GO SDP Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.