Izborna “sapunica” u Kalesiji: Naređeno ponovno brojanje nevažećih listića za načelnika općine

by nedim
| 16:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici je donijela naredbu za ponovno brojanje nevažećih listića – praznih ili nevažećih po drugim kriterijima, s glasačkog mjesta 080A016B u osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija, za načelnika općine.

Brojanje je počelo danas u 16 sati u Sarajevu u sjedištu Glavnog centra za brojanje u Zetri, odlučeno je na ovoj sjednici CIK-a.

Naredba o ponovnom brojanju donesena je zbog neslaganja broja upisanih nevažećih listića na kontrolnom obrascu u Glavnom centru za brojanje s podacima na obrascu za zbirne rezultate.

Centralna izborna komisija je odbacila kao neblagovremen zahtjev grupe građana iz Srebrenika, upućen e-mailom 14. decembra, za ponavljanje brojanja glasova na svim biračkim mjestima u ovoj izbornoj jedinici.

S obzirom na to da je krajnji rok za upućivanje zahtjeva bio 8. decembar, nema osnova za ponovno brojanje glasova po službenoj dužnosti, konstatirala je Centralna izborna komisija.

Današnje odluke jednoglasno je donijelo šest članova CIK-a koliko ih je prisustvovalo sjednici.

Sa sjednice je opravdano bila odsutna Irena Hadžiabdić.

Podsjećamo, Sead Džafić NBL, prema utvrđenim rezultatima nak oje je moguće uložiti žalbu, izgubio je za samo jedan glas od svog protukandidata iz SDA Zijada Kulanića

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.