Hrvatski narodni sabor TŽ: Velika podrška u svim naseljima u kojemu žive Hrvati

by admin
| 12:25

Privodeći izbornu kampanju kraju koalicija stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH proširila je „Hrvatski odgovor“ i „Hrvatski izbor“ do skoro svakoga naselja u kojemu žive Hrvati u općinama Tuzlanske županije: Gornjih Živinica (Lug, Barice, Grabik, Tadići, Atlić Mala i Petrovići), Bistarcu, gornjem i donjem u Općini Lukavac, Par Selu (Orašje, Brda, Kod Timuna, Čajići), Kiseljaku (Breze i Poljana), Straži i Drapnićima u srebreničkoj općini te u Drijenči.

U Drijenči su skoro svi mještani s nedjeljne mise došli na predizborni skup HDZ-a BiH u mjesnu čitaonicu i ondje s punim oduševljenjem pozdravili kandidate i izborni program koalicije HNS-a. Domaćin, Vinko Pavlović, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Drijenča Čelić i kandidat koalicije HNS-a za Skupštinu Tuzlanske županije otvorio je skup kazavši da Drjenčani opet, kao nekada kada se branilo svoje ognjište i domovina BiH, pokazuju veliko jedinstvo sada kada se treba izboriti za institucionalnu i stvarnu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

-Hrvatski je odgovor život u katoličkoj vjeri i hrvatskoj tradiciji i kulturi; uistinu multietnična Tuzlanska županija; bolji standard i pošteniji odnos s drugim narodima i svima građanima; Hrvatski je odgovor bolja infrastruktura u Drijenči, asfalt do Obodnice Gornje i jednako tako pristup javnoj službi i uopće poslu i za mladež Drijenče-, kazao je Pavlović.

Jednakog su stajališta bile i Drjenčanke Janjka Pavlović, kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanske županije i Anica Grgić, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH. Nakon predizbornoga skupa Drjenčani su s kandidatima i mladeži HDZ-a BiH Soli upriličili druženje na igralištu na Kulicama gdje im se uz roštilj i zabavu pridružio i župnik fra Juro Aščić.

Slično je raspoloženje bilo na predizbornome skupu u Drapnićima i Straži gdje su birači pozdravili politiku HDZ-a BiH kao jedinu koja se sa svih razina brine o položaju hrvatskog naroda, njegovim pravima ali i o uvjetima života u njihovim mjestima.

Birači su u velikom broju došli podržati kandidate i program HDZ-a odnosno HNS-a kao Hrvatski odgovor i u oba Bistarca, svjesni razlike brige o njihovim pravima i položaju kada je HDZ BiH dijelom vlasti i kada nije. Otuda je odaslana odlučnost da će se 12. listopada velikim odazivom na birališta potvrditi parlamentarnost HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji te velika nadmoć HDZ-a BiH unutar hrvatskog biračkog tijela u parlamentima na višim razinama.

U hrvatskom jedinstvu i uz najjaču hrvatsku snagu kao koaliciju koja okuplja 11 stranaka i koju predvodi HDZ BiH, odlučno su stali Hrvati Živinica te Par Sela, Poljane, Breza i Srednje Lipnice u Tuzli, kamo je do sada stigla karavana kandidata HDZ-a BiH.

Pred birače su izlazili i obraćali im se kandidati za Skupštinu Tuzlanske županije:

Mijo Krešić, Maja Pođanin, Božo Antunović, Nikica Vidović, Majda Mijatović, Marijana Petrović, Marko Tomić, Ivica Kovačević, Vinko Pavlović, Janjka Pavlović, Ilija Božić, Jozo Tunjić, Kata Jokić, Goran Marković, Filka Veselčić, Ljiljana Hodžić, Gordana Antunović, Saša Cirger te kandidati za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH: Zvonimir Banović, Jasminka Mijatović, Ivana Grbić, Zoran Banović, Josip Tomić, Drago Jakić.

(TI/po)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.