Matin Raguž u posjeti Tuzli: Vrijeme je za stvaranje pozitivnog ozračja

by admin
| 10:43

„Vrijeme je za stvaranje pozitivnog ozračja kako bi naši mladi mogli ovdje ostajati, živjeti i raditi“, glavna je poruka Martina Raguža upućena jučer u sklopu cijelodnevnog posjeta Tuzli.

U sklopu konferencije za medije koja je održana na Kapiji, simboličnom mjestu u Tuzli gdje je u ratnom razdoblju život izgubilo sedamdeset mladih osoba, Raguž je poručio kako je vrijeme ratnih razaranja iza nas, izrazivši duboku žalost zbog civilnih žrtava rata u Tuzli ali i cijeloj BiH.

„Iza sebe moramo  ostaviti stoljeće ratova, podvući crtu pod sukobe i manipulacije, i reći, da, mi možemo živjeti bolje! Možemo živjeti odgovorno s međusobnim respektom, možemo živjeti zajedno i možemo dati doprins stabilizaciji ukupnih odnosa“, kazao je Raguž.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima mnogo veće nadležnosti, nego li su valorizirane – kazao je Raguž, istakavši kako je vrijeme da se podvuče crta da Predsjedništvo bude „ispružena ruka“ stranačkih moćnika.

Martin Raguž je posjetio župni ured Husino i razgovarao sa župnikom Marinkom Mrkonjićem.

Obilazeći područja u Tuzli koja su zahvaćena nedavnim prirodnim katastrofama, Raguž je izjavio kako su sve susjedne zemlje dobile višemilijunske iznose za saniranje šteta, samo se Bosna i Hercegovina nije našla na tom popisu  zbog nepostizanja temeljnog unutarnjeg dogovora.

„Tuzla ali i cijela Bosna i Hercegovina može i mora nakon izbora živjeti bolje!“, zaključio je Raguž.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.