OO SDA Tuzla: Predizborno druženje u MO SDA Solana-Moluhe

by admin
| 20:01

Mjesni odbor SDA Solana-Moluhe je u ponedjeljak 06. oktobra 2014. godine organizovao druženje sa kandidatima SDA Tuzle u Društvenom domu u Moluhama.

Članovima i simpatizerima SDA predstavljeni su svi kandidati SDA Tuzle, a skupu su se obratili Muhamed Alić predsjednik MO SDA Solana-Moluhe i predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević.

“Zahvaljujem se svim aktivistima Solane i Moluha jer su sve ovo vrijeme pratili SDA. 1992. godine kada je Bosni i Hercegovini bilo izuzetno teško mi u Tuzli smo morali pronaći jednu od glavnih baza Patriotske lige za općinu Tuzla. Jedna od glavnih baza je bila u Moluhama i iz jedne kuće ovdje su 4 sina bila na prvoj borbenoj liniji. Na ovom prostoru je bio veliki broj patriota. To su ljudi koji su odbranili BiH i našu Tuzlu. 12. oktobra očekujemo da na izbore izađete u punom broju, da glasate za sve naše tuzlanske kandidate i za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića. Učestvujmo brojem glasova u pobjedi SDA, priključimo Tuzlu Kantonu, Federaciji i Bosni i Hercegovini jer nakon toga zastupamo interese građana Tuzle na svim drugim nivoima kako bi građani Tuzle bolje živjeli. ” – poručeno je u Moluhama.

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

(TI)