Stranka Dijaspore BiH: U Tuzli predstavljeni kandidati za sve izborne nivoe

by admin
| 7:35

Stranka Dijaspore Bosne i Hercegovine (SDBiH), jučer je u Tuzli je predstavila sebe i svoje kandidate prigodnim programom i preizbornim skupom koji se održao u sali BKC-a.

Predizborne aktivnosti je predvodio u i njima aktivno učestvovao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,  gospodin Džebrail Bajramović.

Predizborno predstavljanje SDBiH započelo je obilaskom spomen obilježje palim borcima / šehidima na Slanoj Banji u Tuzli, mezarja stradalih na Tuzlanskoj Kapiji, i spomen obilježja borcima NOR-a 1941-1945.

Potom su kandidati i članovi SDBiH obišli mjesto stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji u Tuzli i odali počast nevinim žrtvama masakra.

U kratkom druženju na tuzlanskom Korzou uz prigodne ali simbolične poklone, građanima je predstavljen Izborni program SDBiH i kandidati Stranke za predstojeće opće izbore.

Ispred bivše zgrade Vlade TK poslana je jasna poruka SDBiH da postoji duboka svjesnost o problemima ovog društva i potrebama osiromašenih i nezaposlenih građana  Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona ali da nije put rješenja rušenje svojih zgrada i institucija nego biranja pravih ljudi u organe vlasti BiH. „Koristimo olovke jer su one najmoćnije oružje!  Izaberimo one koji će služiti narodu a kaznimo one koji su doveli do ovog stanja“, poruka je SDBiH.

Predizborni skup Stranke održan je u prepunoj Sali BKC u Tuzli. Mr. sc. dr Nermina Mehinović, koordinator Stranke za Tuzlansku regiju, predstavila je u svom obraćanju Program stranke za Opće izbore, sebe kao nosioca liste SDBiH iz izborne jedinice 3. za Predstavnički dom FBiH i kandidate SDBiH iz Tuzlanskog kantona koji su na listama SDBiH za sve nivoe vlasti.

U svom obraćanju gospodin Mehmed Nikšić, Koordinator za BiH SDBiH je predstavio ciljeve Stranke na ovim izborima, načinima da se isti ostvare i benefitima za građana ukoliko se ostvare. Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ispred Stranke Dijaspore BiH, gospodin Džebrail Bajramović, iznio je svoju viziju, ciljeve, prioritete, ideje i sredstva s kojima se planira upustiti u političku borbu za svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine – saopšteno je iz ove stranke.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.