OO SBB Kladanj: Domu kulture dati ime Sulejmana Kupusovića

by admin
| 4:47

U organizaciji OO SBB Kladanj, u nedjelju, 28. septembra 2014. godine, u prostorijama “Gradske kafane” u Kladnju, uprličeno je kulturno veče –  “Sjećanje na Sulejmana Kupusovića”. Povod za ovu aktivnost je inicijativa koja će OO SBB Kladanj uputiti  Općinskom vijeću Kladanj, da se “Dom kulture Kladanj” preimenuje u “Dom Kulture Sulejman Kupusović”.

Kako u rodnom gradu, ovog velikog, plodonosnog pozorišnog i televizijskog reditelja, nije bilo mnogo sluha za odavanje počasti i priznanja, te sjećanja na njegov golemi umjetnički opus, SBB-ovci Kladnja smatrali su za shodno da Kladanj treba da se sjeti ovoga velikana naše kulture.  Umjetničkoj večeri prisustvovali su Kupusovićevi prijatelji i rodbina, koji su podržali prijedlog oSBB.a.

Na jedan skroman način, organizatori su pokušali dati svoj doprinos, da se ime ovog bosanskohercegovačkog velikana ne zaboravi i da njegovo djelovanje i ime pronađe svoje mjesto u rodnome gradu Kladnju.

U organizaciji učestvovali: Numanović Fahira, Kurtović Đuldina, Drapić Emina, Avdibegović Ernada i Kadrić Armin – saopšteno je iz Press centra SBB – Fahrudin Radončić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.