(FOTO) “Hrvatski odgovor” “odjeknuo” u Obodnici Gornjoj i Doknju!

by admin
| 11:49

Karavana obilaska birača u naseljima oko Tuzle, kakav stil predizborne kampanje kandidati HDZ BIH Soli prakticiraju i za Opće izbore 2014. i tako se susreću i razgovaraju s biračima gotovo na njihovu kućnom pragu, dospjela je i do Doknja i Obodnice Gornje.

U Marinovićima, na Zelenom kamenu i Dvoru, HDZ-ovi su kandidati s Gornjobodničanima podijelili razmišljanja o aktualnim društvenim zbivanjima, pogotovo onima koji se reflektiraju na sredinu u kojoj oni žive i na narod kojemu pripadaju. Izražena je velika zabrinutost zbog pogoršane imovinske sigurnosti i odsutnosti pravne države da sankcionira sve negativnosti. Dosta je pozornosti uzelo i razmišljanje kako poboljšati uvjete života u naseljima oko Tuzle, najviše iz razloga da bi mladež došla do posla i ostala živjeti u svome zavičaju. Osuđena je politika, a koja dopire i do svih razina za koje se provode izbori, koja dovodi do toga da se ti prostori koče u razvitku i tako primoravaju ljude na odlazak vani za poslom.

Slične su reakcije bile i u Doknju, velikom naselju, nekoć među najbrojnijim mjestima u okolici Tuzle. No, i ondje je, kao i u Gornjoj Obodnici pokazana odlučnost dati povjerenje HDZ-u BiH, kao jedinom istinskom predstavniku hrvatskih interesa, da svojim političkim djelovanjem najprije ublaži posljedice po hrvatsko stanovništvo, a onda se izbori za stvaranje boljeg političkog i ekonomskog ambijenta za život.

Biračima su se predstavili kandidati s lista za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Zastupnički dom Parlamenta F BiH: Mijo Krešić, Maja Pođanin, Zvonimir Banović, Jasminka Mijatović, Ivica Kovačević, Majda Mijatović, Nikica Vidović, Zdenka Jurić, Ljubica Mišković, Viktor Banović – saopšteno je iz HDZ Soli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.