Predstavljamo: Amila Hodžić (SDP) – Kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

by admin
| 15:35

Amila Hodžić je kandidat SDP BiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Osnovnu školu je završila u Živinicama, a srednju Ekonomsku u Tuzli, gdje je uspješno završila i Ekonomski fakultet-smjer Finansije i računovodstvo.

Od 01.06.2006. godine je zaposlena u privatnom preduzeću „Mapex“ d.o.o. Živinice, na poslovima u komercijali i finansijama, gdje postiže veoma dobre rezultate u ovoj uspješnoj firmi.

Slobodno vrijeme posvetila je raznim korisnim aktivnostima u politici, kulturi i sportu. Tako je na proteklim lokalnim izborima voljom birača izabrana u Općinsko vijeće Živinice, kada je u odnosu na druge kandidate dobila najveći broj glasova.

Potpomaže rad društava kulturne djelatnosti u Živinicama, kao i sportske manifestacije.

U septembru 2006. godine izabrana je za člana Upravnog odbora u ŽRK „Živinice“, koji se takmiči u Premijer ligi BiH. Ubrzo nakon toga u februaru 2007. godine preuzima dužnost predsjednice ŽRK „Živinice“, čiju funkciju aktivno obavlja do početka 2010.godine.

U sezoni 2007/08.godina, po prvi puta u istoriji rada kluba, ŽRK „Živinice” su zauzele 3. mjesto u državi i time su stekle pravo učešća u EHF Kup-u.

Izborom za poslanika u Skupštinu Tuzlanskog kantona Amila Hodžić bi dobila priliku još značajnijeg angažovanja na polju razvoja poduzetništva, kulture i sporta.

Ukoliko je želite podržati na predstojećim izborima, na listi SDP BiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona Amila Hodžić se nalazi na broju 13.

(TI/po)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.