(FOTO) Cunami pravednosti: SBB predstavio kandidate u Kalesiji i Živinicama

by admin
| 21:24

Na skupovima SBB-a u Kalesiji i Živinicama večeras su predstavljeni kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Parlament Federacije BiH, te Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, saopćio je Press centar SBB-a.

Više stotina građana, simpatizera i članova SBB-a u Kalesiji, u Bosanskom kulturnom centru, oduševljeno su pozdravili kandidate i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Slično je bilo i u Živinicama, gdje su, i pored kiše, na gradskom trgu stotine građana strpljivo slušale govornike i kandidate SBB-a.

Govornici su ukazivali na teško stanje u kojem se nalazi posebno privreda Tuzlanskog kantona, o čemu su govorili prof. Izet Žigić, koji se nalazi na državnoj listi SBB-Fahrudin Radončić, kao i profesor Mirsad Đonlagić, nosilac liste za PD Parlamentarne skupštine BiH.

U Kalesiji su se okupljenim građanima, pored Žigića i Đonlagića obratili Elvir Rožnjaković, predsjednik OO SBB, nosilac liste za Skupštinu TK Fuad Hadžimehmedović i nosilac liste za Parlament FBiH Sanel Razić

U Živinicama su osim Đonlagića i Hadžimehmedovića govorili Mehmed Alispahić, predsjednik OO SBB Živinice, Jasmin Rahimić, kandidat za Skupštinu TK, Sanel Razić, nosilac liste za PFBiH, te Rešid Kurtić, kandidata za PFBiH.

(TI/po)