Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH: Predstavljeni kandidati u Dragunji i Brčanskoj Malti

by admin
| 20:53

Kandidatkinje i kandidati Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine odnosno županijske organizacije HDZ BiH Soli nastavili su obilaziti mjesta u Tuzli i okolici u kojima žive Hrvati pa su se tako susreli i razgovarali s biračima u Dragunji, Gornjoj i Donjoj, te na Brčanskoj Malti.

U iznimno srdačnom ozračju u Dragunji, kandidati su predstavili „Hrvatski odgovor“ – program u sedam točaka kojim stranke okupljene u HNS-u nude rješenja za sva važna pitanja za funkcioniranje Bosne i Hercegovine, počevši od ustavnih promjena odnosno rješavanja hrvatskog pitanja kao najvažnijeg političkog, preko ekonomskog, gospodarskog, socijalnog pa do pridruživanja BiH euroatlanskim asocijacijama.

Okupljene Dragunjane najviše su zanimala mišljenja kandidata HDZ-a BiH na oblast sigurnosti, s kojim se oni u svome selu sve teže nose. Bilo da je riječ o imovinskoj sigurnosti – naletima bespravne sječe šume, ekonomske – neulaganja u infrastrukturu i pasiviziranja cijelog područja za poljoprivredu, stočarstvo i samozapošljavanje, socijalne – nebrige za pomoć u obnavljanju kuća stradalih od nedavnih klizišta.

Na Brčanskoj Malti birači su pozdravili nastojanja HDZ-a BiH da se u Tuzlanskoj županiji omogući konstitutivnom hrvatskom narodu ravnopravna zastupljenost, i to ona ustavom zajamčena, pristupa javnim službama i tijelima vlasti.

S biračima su u obje mjesne zajednice razgovarali HDZ-ovi kandidati: Mijo Krešić, Božo Antunović, Maja Pođanin, Nikica Vidović, Zoran Banović, Kata Jokić, Majda Mijatović, Ivica Kovačević, Zlatko Špoljarević, Marko Tomić, Zvonimir Banović.

(TI)