Skup OO SDA Tuzla u MZ Slatina: SDA je temelj stabilnosti BiH

by admin
| 9:05

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u Mjesnoj zajednici Slatina predizborni skup na kojem je predstavljena izborna platforma SDA i kandidati SDA Tuzle za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona. Skupu je prisustvovao veliki broj članova, aktivista i simpatizera SDA.

Prisutnima su se, pored kandidata, obratili u ime domaćina predsjednik Mjesnog odbora SDA Slatina gospodin Jakub Brkić i potpredsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla gospodin Bajazit Jašarević.

“ SDA je duboko svjesna težine vremena u kojem se dešavaju ovogodišnji izbori. Teška ekonomska situacija, gubitak radnih mjesta nas je usmjerilo da kao centralno pitanje u našoj izbornoj platformi stavimo ekonomski oporavak zemlje, čuvanje radnih mjesta i otvaranje novih radnih mjesta. To znači donijeti vrlo teške odluke posliije pobjede na predstojećim izborima. Kad god je Stranka demokratske akcije bila ubjedljivo najjača politička snaga u BiH, išlo nam je bolje i išli smo naprijed. Stabilizirati ekonomske prilike u zemlji znači stabilizirati budžete u BiH. Pored poticaja ekonomskom razvoju zemlje, privlačenje domaćih i stranih investicija je korak bez kojeg se ne može očekivati očuvanje radnih mjesta i otvaranje novih. Kada je SDA bila najjača politička snaga u BiH, uvijek je značajan dio budžeta bio ostavljen za poticaj zapošljavanju i za privlačenje investicija. Jačanje centralnih institucija Bosne i Hercegovine, naročito u onom dijelu koji nas brže vodi ka evropskim integracijama, je centralno opredjeljenje Stranke demokratske akcije. To uključuje sve pa i promjenu Ustava, makar onoliko koliko se može brže ići u evropske integracije i prije toga u NATO. Pozivamo vas da nam ponovo ukažete povjerenje da povedemo takve procese. Za 4 godine odsustva SDA došlo je do nacionalnih naboja u BiH – od jačanja entiteta RS do zahtjeva za trećim entitetom u BiH. SDA kao temelj stabilnosti u BiH želi narod povesti u politički stabilnu zemlju. Koliko je ekonomski jaka regija Sjeveroistočne Bosne toliko je jaka i BiH.

Koliko smo ozbiljno ušli u ove izbore pokazuje naša lista kandidata koji imaju političko iskustvo na najtežim poslovima i imaju već zapažene rezultate na poslovima koje rade. Iznijeli su vam dijelove platforme SDA. Pravilo u SDA je da se zastupa politika Stranke i tu nema pojedinačnih politika. Ne može biti političke trgovine sa vrijednostima naše zemlje i našeg naroda. Ako je bilo svjetla u proteklom mandatu onda je to bio rad Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu. Zato vas pozivamo da mu u narednom periodu date povjerenje i za naredni mandat kao i da glasate za sve naše kandidate. Želimo jake timove, želimo da pobijedimo i da preuzmemo odgovornost. 12. oktobar nije kraj nego početak borbe. Glasajmo za SDA do pobjede !  “ – poručeno je sa predizbornog skupa SDA u MZ Slatina – saopđteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI/po)