Osam godina mraka: Volonteri Naše stranke paljenjem svijeća upozorili na problem u naselju Slavinovići Luke

by admin
| 20:46

Večeras, 21.septembra u 20:00  kandidati i volonteri Naše stranke su sproveli akciju paljenja svijeća sa porukom „8 godina mraka“.

Ovom akcijom Naša stranka je željela da ukaže na potrebu uključenja rasvjete na toj lokaciji. Na ovaj način Naša stranka skreće pažnju javnosti da postoje ljudi koji brinu i koji imaju rješenja za  običnog čovjeka samo je bitno iskreno se pokrenuti.

Od 2006. godine, iako postoje stubovi rasvjete, ona u ulici Slavinovići Luke, blok E, nikada nije upaljena. Postoji jedan veliki administrativni problem, zbog kojeg se dvije žice već osam godina ne mogu priključiti na napon.

-Večeras smo zapalili svijeće nadajući se da će svjetlo pobjediti mrak i da ćemo otjerati strah.Ovo je mali banalan primjer brige za čovjeka koji vlada u Tuzli i Bosni i Hercegovini. Svi smo svjedoci drugih daleko većih problema, 550.000 nezaposlenih, korupcije koja truje ovo društvo, skupljanja novaca za liječenja u inostranstvu i bezbroj drugih problema za koje ova vlast nema rješenja – istakao je kandidat Naše stranke za Skupštinu TK, Jasmin Isabegović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.