Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH: Podrška birača iz Ljepunica, Slavinovića, Tetime…

by admin
| 20:32

Kandidatkinje i kandidati Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine odnosno županijske organizacije HDZ BiH Soli: Mijo Krešić, nositelj liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona,Maja Pođanin, Ivica Kovačević, Majda Mijatović, Božo Antunović, Viktor Banović i Nikica Vidović s iste liste te Zvonimir Banović, nositelj liste za Parlament Federacije BiH, proteklih dana u sklopu predizbornih aktivnosti susreli su se i razgovarali s biračima iznekoliko naselja i mjesnih zajednica u općini Tuzla.

Aktivnosti su počele susretom sa članovima savjeta mjesnih zajednica iz HDZ-a BiH te članovima izvršnih odbora temeljnih ogranaka Obodnice Gornje, Brežaka, Doknja i Tetime – Kosaca. Dogovorena je organizacija predizbornih skupova HDZ-a BiH u tim mjesnim zajednicama i to na način da kandidati u idućih 10-tak dana dospiju do skoro svake obitelji i u „živom“ razgovoru prezentiraju „Hrvatski odgovor“. 

Sudeći po raspoloženju sa skupa u Ljepunicama, kandidati HNS-a odnosno HDZ BiH neće imati dostojnu konkurenciju u drugim strankama na predstojećim izborima, kada je ovo mjesto u pitanju.

Kandidati su se susreli su i razgovarali s biračima iz Gornjih Slavinovića, iz temeljnog ogranka Slavinovići.

 Naročito je veliko zanimanje bilo za odgovore kako u Tuzlanskoj županiji učiniti da se hrvatski narod osjeća svoj na svome, da ne bude obespravljen ni u oblasti obrazovanja ili pristupa javnim službama te da se zaustavi trend smjenjivanja dužnosnika i uposlenika Hrvata i poboljša sigurnost – imovinska, osobna, ekonomska pa i nacionalna.

Tradicionalno odani politici HDZ-a BiH mnoštvo mještana Tetime još je odlučnije to opredjeljenje manifestiralo za posljednjeg skupa. Izražavajući stajališta da se i do sada za njihove i potrebe njihova sela jedino brinuo HDZ BiH, ljudi s Tetime nisu ni trunke dvojili u očekivanjima da će ta zaleđina ubuduće biti još jača. Ona se prije svega odnosi na poboljšanje dugoročnog odnosa Rudnika soli Tetima u oblasti suradnje s lokalnom zajednicom te odnedavne pojave razvlašćivanja dugogodišnjih posjednika nad hektarima i hektarima šume.

U narednim danima Kandidatkinje i kandidati Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine odnosno županijske organizacije HDZ BiH Soli posjetiti će i druga naselja i općine na posručju Tuzlanske županije.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.