NS Radom za boljitak: Žene i mladi su pokretačka snaga ove stranke

by admin
| 12:47

U prostorijama Narodne stranke Radom za boljitak jučer je održana press konferencija na temu:  „ Učešće žena i mladih Boljitka i njihovo kreiranje budućnosti nakon izbora“.

O aktivnostima  tokom  predizborne kampanje za Opće izbore 2014, u kojima učestvuju  predstavnici  Žena i Mladih  za boljitak, govorile su kandidatkinje sa liste sa Skupštine Tuzlanskog kantona Spomenka Mićić i Milica Iličković.

Prema riječima gospođe Mićić jedan od osnovnih postulata je da se žena zaista izbori za svoje mjesto u društvu.

U ime „Žena za boljitak“ obratila se i kandidatkinja na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona Milica Iličković koja je podsjetila da žene čine polovicu ukupne populacije,te da imaju pravo na srazmjernu zastupljenost u predstavničkim, izvršnim i sudskim tijelima.

S obzirom na to da su mladi pokretačka snaga BiH u ovoj stranci smatraju da se treba više ulagati u edukaciju ove populacije.

U ime „Mladih za boljitak“ obratila se kandidatkinja na listi za Skupštinu TK  Majda Jahić, koja je istakla da Kantonalni  odbor Narodne stranke Radom za boljitak okuplja mlade ljude, koji se svojom sposobnošću i voljom bore za bolje sutra svih građana BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.