Koalicija Domovina: Održan promotivni skup u Bratuncu

by admin
| 19:07

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani u Bratuncu održan veličanstven predizborni skup Općinskog odbora SDA Bratunca.

Predstavljeni su kandidati Koalicije Domovina za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice sedam, kandidati SDA na zajedničkoj listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz izborne jedinice tri, te kandidat Koalicije Domovina za predsjednika/potpredsjednika RS, mr. Ramiz Salkić.

Poseban gost u Bratuncu bio je Bakir Izetbegović, Predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović je naglasio da su njegovi prioriteti djelovanja: intenzivna borba za očuvanje cjelovitosti BiH, te da nema realnih pretpostavki da se cjelovitost BiH može narušiti, bez obzira na ciljeve onih koji to nastoje.

-Moramo jačati državu BiH zajedno, jer mi smo jedna od presudnih snaga u našoj domovini, naglasio Bakir Izetbegović.

Izetbegović je poručio Podrinjcima, da imaju političku podršku u Sarajevu, da će njegovo težište i dalje biti aktivnosti na poziciji Bošnjaka u Podrinju, te da naglasio da je  potrebno ukinuti 9. januar kao praznik RS-a.

Nakon Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića prisutnima se obratio Ramiz Salkić, kandidat Koalicije Domovina za predsjednika RS.

-Mi moramo nastupiti jedinstveno, svi za Bosnu i Hercegovinu. Mi smo za domovinu zajedno, a oni koji nisu sa nama oni su protiv domovine. Mi smo ovdje svoji na svome, na svojoj zemlji, u svojoj domovini i tako nastupamo na predstojećim izborima, poručio je mr. Salkić

Salkić je pozvao prisutne da glasaju za one koje su s narodom bili proteklih godina, koji se zalažu za građane Podrinja.

-SDA je stranka u kojoj zajedno nastupamo na ovim izborima za državni prlament i jedinstveno ćemo pobijediti, naglasio je gdin Salkić, te pozvao prisutne da zamole svoje prijatelje i komšije, koji žive u Federaciji BiH i imaju pravo glasati za kandidate u ovom izbornom području da glasaju za kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Pored Predsjedavajućeg Predsjedništva, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića i kandidata Koalicije Domovina za predsjednika entiteta RS, Ramiza Salkića  mnogobrojnim okupljenim građanima Bratunca su se obratili i Dževad Mahmutović, predsjednik RO SDA Srednje Podrinje, Sadmir Nukić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, Adib Đozić, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice sedam, te Sadik Ahmetović, nosilac liste SDA za Zastupnički dom PS BiH i potpredsjednik SDA.

Prije skupa, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović i potpredsjednik NSRS, mr. Ramiz Salkić položili su svijeće i proučili Fatihu za nevine bošnjačke žtve Bratunca na Spomen mezarju Veljaci – saopšteno je iz Koalicije Domovina.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.