BOSS: U OV Tuzla smo nametnuli efikasan rad, isto možemo i na drugim nivoima vlasti

by admin
| 21:43

U aktuelnom stanju teške ekonomske i političke krize, kada se rad svih nivoa vlasti u državi svodi samo na borbu za lične interese izabranih zvaničnika i formiranje interesnih parlamentarnih većina, što je rezultiralo i februarskim protestima, u tuzlanskom Vijeću u kojem je BOSS u parlamentarnoj većini potpuno je drugačije, istakao je na današnjoj press konferenciji predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Ulaskom BOSS-a u zakonodavnu vlast Tuzle na prošlim lokalnim izborima i implementacijom BOSS-ovih zahtjeva o načinu rada Vijeća, rezultiralo je da je stvoreno jedinstvo djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti, kao i pozicije i opozicije.

BOSS je nametnuo i izrazito efikasan i odgovoran rad, što dokazuje Izvještaj o izvršenju Programa rada za prošlu godinu, jer je Vijeće od predviđene 83 tačke  razmatralo – 622 materijala, a sve u cilju unapređenja života građana.

BOSS će u slučaju dobijanja adekvatne podrške građana na izborima – isti način djelovanja nametnuti u svim zakonodavnim institucijama, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

(TI)