OO SDA Tuzla: Predstavljeni kandidati u MZ Solina

by admin
| 9:52

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je u Mjesnoj zajednici Solina predstavio kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore i to za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Prisutnima su se, pored kandidata, obratili potpredsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla prim.dr. Mirsad Malohodžić, predsjednik Operativnog izbornog štaba dipl.pravnik Emir Softić i u ime domaćina predsjednik MO SDA Solina Emir Razić.

“SDA Tuzle ima izuzetno kvalitetne kandidate. Šestero od njih osam se po prvi puta kandiduje na listama. To su sve dokazani članovi SDA, ljudi koji savjesno i pošteno rade svoj posao i uživaju ugled u našem gradu. Podržite njih sve na izborima 12. oktobra kao i našeg kandidata za člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića. Samo ako SDA ima puni kapacitet kao 2002.-2006. godine onda ćemo svi mi uspjeti da idemo naprijed. Ne dozvolimo disperziju glasova i budimo jedinstveni. SDA sve što je u interesu građana BiH pretvara u djelo. ” – poručeno je sa skupa u Solini.

“Svi naši kandidati govore ono što mogu ispuniti jer takva je SDA. U protekle 4 godine stranke koje su vladale pokazale su šta su znale i umjele. Pokazali su da ništa nisu uspjeli napraviti dobro za građane BiH. Jedino je SDA ona snaga koja našu zemlju može povući naprijed, koja ima kadrove, volju i znanje da BiH vodi pravim putem. Kandidatima SDA Tuzle i gospodinu Bakiru Izetbegoviću sa punim povjerenjem dajte svoj glas.” – rečeno je u obraćanjima.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

(TI/PO)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.