OO SDA Tuzla: Program i kandidati predstavljeni u MZ Obodnica

by admin
| 6:33

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je građanima Mjesne zajednice Obodnica predstavio izborni program Stranke i kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla Emir Softić, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla u ime Asocijacije mladih SDA Tuzla Edis Bajić i predsjednik Mjesnog ogranka SDA Obodnica Tahir Huremović.

Članovi i simpatizeri SDA su skupa sa kandidatima i u pratnji domaćina obišli ovu mjesnu zajednicu koja je bila jedna od najugroženijih tokom majskih poplava. U maju mjesecu podršku i pomoć u sanaciji klizišta je pružio i Općinski odbor SDA Tuzla čiji je krizni štab djelovao na intenzivno na terenu.

“Cijelo to vrijeme bili smo uz građane Obodnice, sa ljudima iz mjesnog ogranka smo non stop kontaktirali. Tako će biti i u narednom periodu. SDA će uvijek biti uz svoj narod, uz narod Bosne i Hercegovine. Glasajte za SDA, za Bakira Izetbegovića, za kandidate SDA iz Tuzle. Mi moramo još jače pritisnuti ljude u općinskim službama i Općinskom vijeću da se ovdje već jednom riješi vodovodna i kanalizaciona mreža. Kaznite one koji su vam to davno obećali uraditi, a nisu” – poručeno je sa skupa u Obodnici.

“Ovaj put smo vam ponudili i nove mlade kandidate i jedan manji broj malo iskusnijih. Svi oni ukoliko dobiju vaše povjerenje vodit će politiku koja je najbolja za sve građane BiH.  Interes SDA je jaka i stabilna država Bosna i Hercegovina “ – istaknuto je.

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31) . saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI)