Tuzla: Komunistička partija BiH predizbornu kampanju počela u Tuzli

by admin
| 7:21

Komunistička partija BiH, jučer (13. septembra 2014. godine) je počela svoju predizbornu kampanju na Trgu slobode u Tuzli. Građanima i simpatizerima Komunističke partije predstavljene su programske osnove, izborna platforma Komunističke partije.

Okupljenima su se obratili Miroljub Radomirović, Haris Husejnagić, Muhamed Imamović, Edin Delić, Zdenko Mihajlović, Amila Kunosić-Ferizović i Zlatan Begić uz predstavljanje kandidata na svim listama Komunističke partije.

U kulturnom dijelu programa učešće su uzeli tuzlanski muzički sastavi Aria i grupa Regija.

U skromnoj svečanosti komunisti su građanima uputili petnaest razloga zašto treba izaći na izbore i ne dati glasove strankama koje su valade protekli period. Nacionalizam i socijalizam u koaliciji koju pripremaju SDA i SDP su prozvani kao veoma opasna o pogubna politička kombinacija. Vladajući su prozvani za nepoštivanje zakona koje i sami donose, te vraćanje na staro i već viđeno.

Učesnici su pozvali narod da se pridruži u borbi da više ne gledamo ista lica koja gledamo 30 godina. Budućnost naše djece uništavaju skriveni centri moći koji su suspendovali demokratiju i blokiraju europske integracije. Oni zloupotrebljavaju vjerska i nacionalna osjećanja i računaju na čisti emocionalizam. Nisu u stanju riješiti niti banalne stvari i žele da što manje građana izađe na izbore.

Komunistička partija je iznijela osnovne temelje vlastitog programa kroz denacionalizaciju, deideologijztaciju i dekriminalizaciju društva. Istinska demokratska vlast u parlamentima, poštivanje zakona, sekularna država, održivi društveni razvoj, antifašizam, sloboda i jednakopravnost i meritokratija su posebno istaknute vrijednosti za koje će se boriti Komunistička partija.

Umjesto sukobljavanja naroda i izazivanja renzija Komunistička partija će kroz dogovor graditi budućnost. Neće ulaziti ni u kakve koalicije sa strankama koje su vladale tokom proteklog perioda. Komunisti su protiv onih koji su vladali protekli period!.

Nakon programa kandidati Komunističke partije družili su se sa građanima, predstavljajući sebe i svoj program i nudeći odgovore na postavljena pitanja.

(TI)