Počela kampanja OO SDA Tuzla : Kandidati i programski ciljevi predstavljeni u MZ Brčanska Malta

by admin
| 11:11

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla sinoć je u prepunoj sali Mjesne zajednice Brčanska Malta predstavio kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona čime je zvanično otpočela kampanja OO SDA Tuzla.

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Prisutnima su se, pored kandidata, obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević, predsjednik Operativnog izbornog štaba Emir Softić i u ime domaćina član Operativnog izbornog štaba Nahid Mehić.

“Zašto glasati za SDA ? Zato što ona jedino može izvući Bosnu i Hercegovinu iz ovog ponora. To ćemo uraditi ako smo jedinstveni. Jedinstvo nam je potrebno isto kao 1992. godine. Glasajte za sve naše kandidate jer će oni, ukoliko budu izabrani, vratiti dostojanstvo našem narodu ” – poručeno je sa skupa.

Istaknuto je da je cilj SDA cjelovitost i integritet BiH, jačanje države i obnova ekonomije.

“Brčanska Malta je i 1992. godine znala da pruži glavni otpor tadašnjoj sili JNA. Mi večeras u pobjedu krećemo upravo iz ove mjesne zajednice. Za ostvarenje tog cilja su nam potrebni glasovi za sve naše kandidate iz Tuzle i za kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva, gospodina Bakira Izetbegovića. Tako ćemo dobiti snagu koja nam treba za napredak BiH. Nećemo izricati nikakva obećanja koja nećemo moći ispuniti. SDA će vam obećati samo ono što je realno moguće i na šta postoji odgovor na pitanje kako to ispuniti. Ako podržite naše kandidate vidjet ćete bolji položaj Tuzle u svim institucijama vlasti i da možemo ispuniti ono što ćemo obećati tokom ove predizborne kampanje ” – rečeno je u obraćanjima.

“SDA je najstabilnija i najorganiziranija stranka u BiH koja je predvodila sve najznačajnije procese u zemlji. Uvjeren sam da SDA ima snage i iskustva i znanja da nas izvuče iz krize. Takođe, očekujemo pobjedu kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića jer je on najozbiljniji kandidat koji ima ogromno političko iskustvo, osoba koja se patriotski bezbroj puta dokazala kao veliki borac za BiH, koji je protekli mandat veoma uspješno odradio i koga je predložila najjača stranka – SDA. Pozivamo svakog sugrađanina da se okupimo oko programa SDA. Usporedite period 2002.-2006. U tom periodu je BiH napravila značajne korake prema Vijeću Evrope, NATO-u itd. Svima nama treba poštena vlast u BiH i ljudi koji žele da vode Bosnu i Hercegovinu naprijed. Priključite se pobjedničkom timu SDA i pružimo iz Tuzle značajan doprinos. U jedinstvu je snaga ” – poruka je sa predizbornog skupa SDA na Brčanskoj Malti – saopšteno je iz Službw za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI/po)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.