HDZ BiH Soli: Obilježena 24. obljetnica utemeljenja ŽO

by admin
| 12:11

-Bosna i Hercegovina će dobiti kandidatski status i moći će stići susjede s istočne strane, jer su zapadni već u Europskoj uniji. Vjerujem da će se ovime riješiti mnoga pitanja koja se tiču hrvatskog naroda, ravnopravnosti, izbornog zakona, baštine, jezika, kao i televizije na hrvatskom jeziku. Nadam se kako će se stvoriti uvjeti u ove četiri godine da neće više promišljati kad mi kažemo da nam treba nešto što danas ima svaka manjina u svijetu, da diramo i rušimo, nego da upravo gradimo BiH-, poručio je prof. dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, u Tuzli sa Svečane akademije obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja županijske organizacije HDZ BiH Soli.

Osvrćući se na početak izborne kampanje i predstojeće izbore, dr. Čović je ustvrdio da se oni održavaju u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, u jednoj atmosferi kada nemate previše razloga ljude motivirati za izlazak.

-Prema nekim anketama, koje smo radili, izlaznost će biti prema dosadašnjoj a onda to znači ogromnu odgovornost. Ja sam uvjeren da će naša opcija dobiti na ovim izborima. Međutim, mi se time samo vraćamo gdje smo bili prije četiri ili osam godina, u Predsjedništvo, a onda treba, narodski rečeno, zasukati rukave i mnogo više raditi-, kazao je dr. Čović.

Na obilježavanju 24. obljetnice HDZ-a BiH Soli, o početcima organizacije stranke početkom ‘90-tih godina prošlog stoljeća, o tadašnjim društvenim i političkim okolnostima, uvođenju višestranačja te opredjeljenju hrvatskog naroda ka Hrvatskoj demokratskoj zajednici, govorio je Marko Jurišić, predsjedavatelj Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH. Jurišić je prije 24 godine kao mladi čovjek bio jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH u svome gradačačkom kraju a onda na cijelom području današnje Tuzlanske županije.

Maja Pođanin, kandidatkinja HDZ-a BiH za Skupštinu Tuzlanske županije govorila je ispred žena članica HDZ-a BiH, jedne od snaga stranke temeljem koje HDZ BiH i zadobiva najveće povjerenje unutar hrvatskog naroda.

Mijo Krešić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli i nositelj liste HNS-a za Skupštinu Tuzlanske županije poručio je na Svečanoj akademiji da je HDZ jedna konstanta na području Tuzlanske županije, koja želi sudjelovati u političkom životu i zajedno sa susjedima graditi bolje ozračje za sve koji žive na ovom prostoru.

-HDZ BiH je kroz 24 godine lider unutar hrvatskog naroda i mi smo ti koji želimo, hoćemo i jesmo, od kako smo se vratili u Skupštinu Tuzlanske županije, predstavljati Hrvate, i ono što je naše ustavno želimo konzumirati”, istaknuo je Krešić.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, prije Svečane akademije, obišlo je crkvu u izgradnji Rođanja Blažene Djevice Marije na Husinu i ondje razgovaralo sa župnikom Marinkom Mrkonjićem te zajedno s fra Mariom Divkovićem, gvardijanom franjevačkog samostana svetih Petra i Pavla u Tuzli, Hrvatski kulturni centar u izgradnji u središtu Tuzle – saopšteno je iz ŽO HDZ BiH Soli.

 (TI)