OO SDA Tuzla: Sa 6500 osvojenih glasova, najjača opoziciona stranka u Tuzli!

by admin
| 12:21

Stranka demokratske akcije Tuzla druga je stranka u Općinskom vijeću Tuzla i najjača je opoziciona stranka sa osvojenih oko 6 500 glasova – saopšteno je danas iz OO SDA Tuzla.

 

– U ime Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije i u svoje ime čestitam gospodinu Jasminu Imamoviću i SDP-u na izbornoj pobjedi u Općini Tuzla. Na osnovu rezultata Općinskih izbora SDA bi trebala imati otprilike sedam vijećnika, što je za dva vijećnika više nego što smo imali u prošlom sazivu. Rezultat Stranke demokratske akcije je realan. Malo smo razočarani izlaznošću građana koja iznosi oko 40 posto. Žao nam je jer je ovo bila prilika da građani pokažu svoju političku svijest i opredjeljenje i izaberu sebi vlast. Nadamo se da će neki sljedeći izbori u tom pravcu ići bolje. Ono što nas posebno raduje to je da je Stranka demokratske akcije na državnom nivou postigla odličan rezultat. Imamo četrdeset načelnika i osim Tuzlanskog kantona, u svim ostalim kantonima smo apsolutni pobjednici. Nadamo se da ćemo dobrom analizom uspjeti, za dvije godine kada budu  državni izbori, da budemo pobjednici i u Tuzlanskom kantonu – kazao je potpredsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla i član Izvršnog odbora SDA Tuzla prim.dr. Mirsad Malohodžić.

Kada je riječ o izbornom rezultatu kandidata SDA za načelnika Općine Tuzla, dr. Adija Rifatbegovića, OO SDA Tuzla izražava zadovoljstvo jer je kandidat osvojio drugo mjesto odnosno preko 6 300 glasova te je svojom časnom kampanjom na miran i dostojanstven način pokazao da se može napraviti dobar rezultat.

Općinski odbor SDA Tuzla se zahvaljuje svim građanima Tuzle koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali povjerenje Stranci demokratske akcije i njenim kandidatima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.