OO Naša stranka Tuzla: Građani koji niste glasali, uzdržite se buduće kritike vlasti!

by admin
| 12:33

Naša stranka želi čestitati novoizabranim članovima Općinskog vijeća Tuzla, a posebnu čestitku upućujemo Tuzlanskoj alternativnoj listi, koja je prva nezavisna lista sa članovima u OV Tuzla. Načelniku Jasminu Imamoviću čestitamo ponovni izbor u to zvanje – navodi se u postizbornom saopštenju OO Naše stranke Tuzla.

 

Želimo se zahvaliti svim građanima Tuzle koji su se odazvali svojoj građanskoj dužnosti i, time, učestvovali u kreiranju vlasti u Općini Tuzla u naredne četiri godine. Nadali smo se da će to biti birači, no čini se da su ipak bili, samo, glasači.

Razočarava podatak o najnižem odzivu građana Tuzle na Tuzlanskom kantonu, a ujedno, sa gotovo 42%, ovo je i najniža izlaznost tuzlaka u odnosu na prethodna dva izborna ciklusa (gotovo 46% 2008., na lokalnim, i gotovo 52%, 2010. na općim izborima). Prema podacima koje smo dobili iz biračkih odbora u kojima smo imali predsjednike, članove ili posmatrače ispred Naše stranke, zabrinjava podatak da je izuzetno mali broj mladih izašao na Izbore, čime su građani Tuzle opet postali taoci onih koji su, već, na zalasku svoje radne i životne aktivnosti.

Također, primjećeno je da je veliki broj glasačkih listića nevažeći zbog toga što su građani označavali i kandidate za OV i predstavnike manjina u OV Tuzla. Na ovaj problem je ukazivano od strane više političkih opcija i prilikom prošlog izbornog ciklusa na lokanom nivou, te smatramo da je, u budućnosti, potrebno adresirati i riješiti ovaj problem, kako bi se izbjegao izuzetno visok broj nevažećih glasačkih listića.

Naša stranka u Tuzli nije nezadovoljna rezultatom koji smo postigli, bez obzira na to što nismo postali parlamentarna stranka. Ponosni smo na to što je izborni program Naše stranke ocijenjen kao jedan od najboljih u zemlji, kao i na to što smo kampanju proveli dostojanstveno, bez uvreda i neagresivno. Veći broj birača i bolji rezultat su, svakao, razlog za zadovoljstvo postignutim.

Ponudili smo konkretne mjere za rješavanje problema koje su građani identificirali, kao i odgovore na potrebe koje su izkazali. Ponudili smo kvalitetne kandidate, koji su nekompromitovani u svojim poslovnim okruženjima i privatnom životu; kandidate koji su pametni, sposobni i odgovorni. Građani su izabrali neke druge političke opcije i mi to prihvatamo i podržavamo, ali ih molimo da se uzdrže buduće kritike na račun vlasti, jer je 58% građana odbilo mogućnost da izrazi svoje nezadovoljstvo, a preostalih 42% jasno dalo do znanja da su zadovoljni postojećim stanjem.

Na kraju, posebnu zahvalnost upućujemo našim članicama i članovima, simpatizerkama i simpatizerima na podršci koju su nam dali i ovim putem pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da se pridruže u daljem radu Naše stranke u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.