SDP Tuzla o koaliciji: Osnov razgovora za uspostavu vlasti treba biti predizborni Program KO SDPBiH Tuzla i Plan 10

by admin2
| 9:33

Povodom različitih špekulacija u javnosti oko mogućih postizbornih kombinatorika i koalicija oko uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu, Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla obavještava javnost o stavovima proširenog Predsjedništva Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla, u vezi navedenog:

– KO SDPBiH Tuzla kao pobjednička partija ima obavezu i odgovornost da otpočne razgovore sa drugim parlamentarnim političkim strankama oko uspostave vlasti u našem kantonu;

– Osnov razgovora za uspostavu vlasti treba biti, predizborni Program Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla i Plan 10;

– Formiranom pregovaračkom timu je naloženo da u što kraćem vremenskom periodu obavi razgovore, prije svih sa Našom strankom i DF, potom sa SBB i SzaBiH, a nakon toga i sa ostalim parlamentarnim strankama u Tuzlanskom kantonu, o uspostavi vlasti.

Pregovarački tim KO SDPBiH Tuzla je do sada obavio razgovore sa Našom strankom i DF-om na kojem je postignut načelan dogovor oko uspostave bloka građansko-lijeve orjentacije u svrhu pregovora sa SBB-om i SBiH-om sa ciljem formiranja skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu.

U skladu s navedenim, pregovarački tim SDP-a će ubrzo organizirati sastanke sa pomenutim strankama i o ishodu razgovora obavijestiti javnost.

Na kraju podsjećamo javnost da je KO SDPBiH Tuzla na proteklim izborima ostvarila zacrtani izborni cilj. Rezultat je to predanog i neumornog rada hiljada članova i aktivista ali i kompletnog rukovodstva Kantonalne organizacije, koje je koordiniralo svim aktivnostima na organizaciono – akcionom jačanju SDP-a u Tuzlanskom kantonu.

KO SDPBiH Tuzla je moćna i pobjednička partija koja radi u skladu sa Statutom i Programskim načelima, u kojoj jeste važno mišljenje svakog člana, ali u kojoj se odluke donose institucionalno i isključivo u okviru organa partije – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDP BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.