SBB BiH: U Tuzli održan centralni predizborni skup za TK

by nedim
| 5:01

Savez za bolju budućnost BiH održao je sinoć centralni predizborni skup u SKPC Mejdan u Tuzli, na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na skupu u Tuzli je između ostalog govorio o inicijativi za osnivanje takozvane narodne humane banke.

– Cilj je da pomognemo našem narodu, koji je kod drugih banaka do grla u kreditima, da otkupi svoje kredite i dugoročno ih vraća sa mnogo manjim kamatama. Zato postoji država, da pomogne svojim građanima – kazao je Radončić.

Bahrudin Hadžiefendić, nosilac liste za Parlament BiH, kazao je da će se u Parlamentu boriti snagom argumenata, patriotizma i ljubavi prema BiH.

– Otvaranje velikih infrastrukturnih radova, veća briga o poljoprivredi, izgradnja energetskih objekata u Tuzli, Banovićima i na Neretvi, Bosni i Drini, stvorit će šanse za sve i dati nadu i vjeru da se i u BiH mogu ostvariti snovi i lijepo živjeti – kazao je Hadžiefendić.

Fuad Hadžimehmedović, nosilac liste za Parlament FBiH, u svom govoru dao je riječ građanima da ih SBB nikad neće izdati i ostaviti na cjedilu.

– Naš put je jasan, a to je put u EU. U našem vozilu ima mjesta za sve, za cijelu BiH i cijeli narod. Mi hoćemo da BiH bude ljepša i bolja – kazao je Hadžimehmedović.

Na skupu su još govorili  Sanel Razić, nosilac liste za Parlament FBiH, Nedžad Hamzić, nosilac liste za Skupštinu TK, Ismir Jusko, nosilac liste za Parlament BiH iz Kantona Sarajevo te aktuelni ministar saobraćaja i komunikacija, Amela Mehmedović, kandidatkinja za Parlament BiH i Adi Selman, predsjednik Foruma mladih SBB-a u Tuzli i kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.