Izbori 2018: Upoznajte kandidate kroz pet pitanja – Nikica Vidović (HDZ BiH)

by nedim
| 19:05

Ime i prezime: Nikica Vidović
Godina i mjesto rođenja: 30.04.1984.godine u Tuzli
Politička organizacija: HDZ BiH
Kandidatska lista: Lista HDZBiH-HNS za Skupštinu TK

1. Ko je Nikica Vidović?

Magistar tehničkih znanosti,dipl.ing.geot. Viši asistent na Univerzitetu u Tuzli (vanjski suradnik) i inženjer u poduzeću. Proteklih desetak godina radim s mladim ljudima, posvećen stjecanju novih vještina, radu, učenju i podučavanju. Zaručen.

2. Zašto ste odabrali angažman u HDZ BiH?

Po svršetku formalnog obrazovanja i prvim radnim angažmanima uvidjeo sam da je politika sastavni dio života u BiH a naravno i u svijetu. Iskreno, na nagovor izvrsnih ljudi u HDZ BiH Soli ušao sam u politiku i u HDZ BiH. Kroz osobni primjer sam osjetio kako je težak i trnovit put do uspjeha kada pripadate narodu koji je malobrojniji u vašoj sredini. Dugogodišnjim angažmanom unutar stranke sam izabran za Predsjednika Mladeži HDZ BiH Soli i za zamjenika predsjednika Mladeži HDZ BIH. Specifičnosti i razlika naspram drugih stranaka je u tome što mi u HDZ BiH Soli imamo jasan cilj na prostoru Tuzlanske županije a to je da opstanemo kao hrvatski narod s kulturom, jezikom, običajima i naravno u političkom smislu. Tako ne podliježemo osobnim interesima nego interesima hrvatskog naroda u TK, što vrlo često nije slučaj s drugim strankama u TŽ, bez obzira kojem narodu i djelu stanovništva pripadale.

3. Da li ste u prošlom periodu obavljali dužnost na nekoj javnoj funkciji? Ako jeste, na kojoj funkciji i šta se konkretno na toj funkciji uradili za dobrobit društva/zajednice?

U političkom smislu nisam obavljao značajnije funkcije ali se trenutno nalazim na mjestu predsjednika Komisije za mlade,obrazovanje i sport grada Tuzla. Zajedničkim snagama unutar komisije jednoglasno smo podupirali izradu Strategije za mlade, povećanja izdvajanja za mlade iz proračuna grada, subvencije pri kupnji prve nekretnine, usaglašavanja oko sporta, izgradnju igrališta za djecu i sl. Naveo sam podupirali jer nemamo nadležnost za nešto veće. Ideje postoje, radimo i dalje.

4. Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Glasači su danas puno više informirani i vide što radite, tako da ću pružiti rad od minimalno dvanaest sati, razgovari sa svima od lokalane zajednice do države razine,”pogurati” uspavane administracije. Zalagati se na tome da se TŽ otvori prema svima unutar TŽ a i prijeko granica jer ovako zatvorena neće napraviti novu vrijednost te sigurno nikakav značajniji i brži napredak.

5. Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg poslanika u skupštini/parlamentu, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Transparentnost, informiranje o radu putem novih tehnoligija. Povratak i rad s ljudima od najmanje sredine,lokalne zajednice do državne razine. Stanovništvu je bitno ono što ćemo napraviti za njih a ne da ih ”zabavljamo”visokom politikom, stvarima i informacijama koje za stanovništvo ne donose nikakav napredak,nego dati puno energije, rada i Bosna i Hercegovina mora krenuti naprijed.

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće Opšte/opće izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.