Održan predizborni skup NBL-a za tuzlansku regiju

by nedim
| 10:42

Sinoć je u Hotelu Tuzla organiziran skup Nezavisne bosanskohercegovačke liste za tuzlansku regiju.

Predsjednik ove liste, Ibrahim Hadžibajrić, istakao je kako se radi o listi koju su formirali nezavisni načelnici općina “Radi se o ljudima koji se nalaze na funkcijama i koji su se već ostvarili u politici. Ako smo mogli od općina i gradova stvoriti sredine ugodnog življenja zašto se to ne bi moglo prenijeti na veće nivoe vlasti”- poručio je Hadžibajrić koji je i sam načelnik Općine Stari Grad u Sarajevu.

Prisutnima je poručio kako je formiranje ove liste početak jedne nove političke inicijative na bh političkom nebu. Anto Marković, nosilac liste za Skupštinu TK ispred NBL-a poručio je kako će svojim biračima dati pošten i predan rad. Rekao je kako će se odreći svih primanja za stipendiranje srednjoškolaca i studenata.

Nezadovoljan je, kako kaže stanjem u TK. Zbog toga će, ukoliko im građani daju povjerenje, popraviti stanje sa konkretnim projektima posebno u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva i poljoprivrede. Sead Džafić, nosilac liste za Federalni parlament rekao je kako očekuje da građani prepoznaju program NBL-a.

Poručio je kako pozitivnu praksu iz Općine Kalesija, čiji je načelnik, planira prenijeti na Federaciju ukoliko mu građani daju povjerenje na izborima 7. oktobra. Sa skupa Nezavisne bosanskohercegovačke liste iz Tuzle poslana je poruka da su oni snažna opcija koja može donijeti promjene.

(TI/RTVTK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.