SDP BiH održao skupove u Tuzli o Kalesiji: Šta je iz Mejdana Nikšić poručio Izetbegoviću?

by nedim
| 5:34

Socijaldemokratska partije BiH jučer je održala predizborne skupove u Kalesiji i Tuzli.

Okupljenim članovima i simpatizerima su se obratili prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, koji se u SKPC Mejdan pored svojh simpatizera obratio i Bakiru Izetbegoviću:

„Čujem da je sinoć ovdje u Mejdanu, Bakir Izetbegović spominjao SDP i mene. Ja sam ga pozvao na TV duel. Rekao sam mu da bira i vrijeme, i mjesto, i voditelja i televiziju da ga pred kamerama pitam samo jedno pitanje, a da on mene pita šta god želi. Deset dana po Bosni i Hercegovini ponavljam taj poziv. Čujem da mi je sinoć ovdje, kao, odgovorio. Kaže hoće da mu se izvinim. Kaže nema vremena za mene. Kaže i on bi volio sjesti sa Trampom, pa ne može. Kaže nisam mu se javio na telefon, pa kao zato nisu oporezovane kladionice. Pa Bakire, da i ja tebi odgovorim iz Mejdana, iz crvene Tuzle. Dođi ako smiješ na televiziju, pa me u lice pitaj to što izmišljaš oko kladionica. Dođi ako smiješ na televiziju, pa mi u lice traži da ti se izvinim, samo zato što sam te pozvao da se pred građanima sučelimo. Je li za to da ti se izvinjavam? Pa šta je sa tobom Bakire? Šta si to umislio Bakire? Prošlo je tvoje vrijeme. Ovakvim istupom si to najbolje pokazao. Bakire, tvoja politika će u nedjelju doživjeti poraz, a tebe će u Predsjedništvu BiH zamijeniti Denis Bećirović. Ne pada mi na pamet da ti se izvinjavam – istakao je između ostalog Nermin Nikšić.

Na skupovima su se obratili i potpredsjednik OO SDP Kalesija Muhamed Osmanović, predsjednik GO SDP Tuzla Slađan Ilić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona Dževad Hadžić, nosioci listi SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Hasan Muratović, Zlatko Ercegović i Mujo Hasić, te nosilac liste SDP-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić.

Govornici su prisutne građane pozvali da izađu na izbore i da motivišu što veći broj drugih da svojim glasovima za SDP BiH i za prof. dr. Denisa Bećirovića osiguraju i potvrde upečatljiv trijumf onih koji jedini imaju znanje i kapacitet da Bosnu i Hercegovinu povedu prema EU i NATO članstvu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.