Husić na skupu PDA u Simin Hanu: Banovići su dobar primjer lokalne zajednice

by nedim
| 6:09

Pokret demokratske akcije BiH, GO Tuzla, sinoć je održao predizborni skup u Simin Hanu.

Na stadionu u ovoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici članovima i simpatizerima obratili su se  predsjednik Kantonalnog odbora PDA i nosilac liste za Skupštinu TK Senad Alić, kandidat za Skupštinu TK Mirsad Bečić, Aida Arnautović kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kandidatkinja za Skupštinu TK Senia Husić Nedžad Durmić, kandidat za Skupštinu TK, Meliha Malikić, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBIH i predsjednik GO PDA Tuzla i kandidat za Skupštinu TK.

Posljednji na skupu u Simin Hanu obratio se Azmir Husić, nosilac liste PDA za Parlament FBiH.

Kazao je da su Banovići dobar primjer da lokalne zajednice čine jaku općinu, podsjećajući na slogan ”Jake lokalne zajednice jaka BiH”. Govorio je i o svom političkom angažmanu.

”Meni su lično govorili mnogi koji me znaju, nisi trebao ući u politiku, politika je prljava, tamo su lopovi, tamo će ti biti teško, ti si dobar, ti si pošten čovjek, a ja kažem pa dobro, kako ćemo dobiti bolje ako se svi budemo držali po strani, Ja sam tada rekao da sam svjesno prihvatio ovaj zadatak, žrtvovaću sebe da u BiH, mom narodu bude bolje”, naglasio je on između ostalog.

Nakon zvaničnih obraćanja, uslijedilo je predstavljanje i ostalih kandidata GO PDA Tuzla za sve nivoe vlasti.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Semir Cerić Koke i Azra Husarkić. Prije početka skupa, upriličeno je druženje članova i simpatizera uz roštilj i zakusku.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.