Izbori 2018: Upoznajte kandidate kroz pet pitanja – Zerina Hadžić (SBB)

by nedim
| 19:03

Ime i prezime: Zerina Hadžić
Godina i mjesto rođenja: 1991., Doboj 
Politička organizacija: SBB BiH
Kandidatska lista: Skupština Tuzlanskog kantona, broj 5 na listi SBB BiH

1.Ko je Zerina Hadžić?

Živim u opštini Gračanica na Tuzlanskom kantonu. Po zanimanju sam profesor njemačkog jezika i književnosti te sam u toj oblasti stekla i zvanje stalnog sudskog tumača za njemački jezik. U stalni radni odnos sam stupila tako što sam 2016. godine proglašena „Zlatnim studentom“ Univerziteta u Tuzli i tako svojm trudom i zalaganjem postala asistent na Filozofskom fakultetu. Osnovnu i srednju školu sam završila u Njemačkoj gdje i sada imam stalni boravak, ali sam iz ljubavi prema Bosni i Hercegovini i velikoj želji da sa svojim znanjem i umijećem pomognem razvoj svoje države odlučila napustiti Njemačku, studirati i tražiti posao u Bosni i Hercegovini. Pored svojih obaveza na Univerzitetu odlučila sam da upišem i postdiplomski studij na istom pokušavajući da dam svoj doprinos istraživačkom radu u oblasti njemačkog jezika.

2. Zašto te odabrali angažman u vašoj političkoj opciji?

SBB je jedina stranka koja omogućuje mladim i obrazovanim ljudima da budu aktivno uključeni u politički život naše domovine. SBB želi, može i zna, kako da pojačanim programima zapošljavanja zadrži mlade ljudi u BiH. U tom cilju SBB će nastojati da mladima omogući kvalitetno obrazovanje, priznato u BiH i svijetu. Ali ona činjenica koja me je najviše motivirala da odaberem angažman u SBB-u jeste što je SBB opredijeljen za ravnopravno učešće žena u svim javnim, kulturnim, društvenim i političkim aktivnostima, posebno u političkom životu. Poznato je da SBB u svom članstvu ima najveći postotak žena od svih drugih stranaka u BiH.

3. Da li ste u prošlom periodu obavljali dužnost na nekoj javnoj funkciji? Ako jeste, na kojoj funkciji i šta se konkretno na toj funkciji uradili za dobrobit društva?

U prošlom periodu nisam obavljala neku dužnost na javnoj funkciji.

4. Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Prvo zbog moje velike želje za radom na promjenama. Veoma sam uporna, detaljna i istrajna što sam dokazala u dosadašnjem životu. Izgrađena sam kao ličnost, sve svoje ciljeve sam svojim trudom ostvarila tako da u politiku idem sa iskrenim i čistim ciljem. Ne želim da budućnost svoje zemlje i svojih sugrađana ostavljam, kao što se do sada pokazalo, nesposobnim ljudima te sam donijela odluka da se pokrenem i aktivno borim za boljitak.

5. Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Ako budem izabrana u Skupštinu Tuzlanskog kantona za početak se može od mene očekivati zalaganje za izgradnju strategije o sprječavanju odlaska mladih iz Tuzlanskog kantona pogotovo već ostvarenog visokoobrazovnog kadra. Zatim ću se zalagati za projekte za koje nužno ne trebaju novčana sredstva nego samo prava ideja a ja ih imam mnogo. Građanima ću uvijek biti dostupna i spremna da saslušam sve njihove prijedloge i probleme i da zajedno dokažemo da se i u Bosni i Hercegovini može živjeti jako pristojno sa svojim narodom.

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće Opšte/opće izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.